Is de muziekinstallatie in de auto meeverzekerd?

Veelgestelde vragen autoverzekering


Accessoires zijn mogelijk niet meeverzekerd bij een autoverzekering, de muziekinstallatie van je auto dus wellicht ook niet. Zelf toegevoegde, dure accessoires worden bij diefstal niet vergoed. Dat komt omdat deze accessoires niet te achterhalen zijn via het kenteken van de auto. Bij het verzekeren van de auto wordt er namelijk uitgegaan van de cataloguswaarde van de auto zelf en kunnen latere toevoegingen niet worden meegenomen.

Accessoires meeverzekeren, welke verzekering heb ik nodig?

De waarde van je accessoires meeverzekeren heeft alleen nut als je op de juiste manier verzekerd bent. In het geval van een autoverzekering heb je de verplichting minimaal te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid. Maar om je accessoires van je auto te verzekeren heb je een uitbreiding nodig naar WA-beperkt casco of WA-casco verzekering.

Extra dekking

Door gebruik te maken van een WA-beperkt of WA-casco verzekering zijn je accessoires op dezelfde manier verzekerd als je auto. Mocht het dus zo zijn dat je auto wordt gestolen, dan zal je verzekering je dezelfde dekking geven voor zowel de diefstal van de auto als alle bijbehorende accessoires. Echter is het wel zo dat bij een eventuele aanrijding de schade aan je accessoires niet is gedekt. In zo een geval is alles alleen meeverzekerd bij een WA-casco verzekering met een extra dekking.

Gratis dekking voor accessoires

Vaak bieden autoverzekeraars een gratis dekking voor accessoires. Wel moet je met dure muziekinstallaties blijven opletten, omdat er vaak maximale bedragen worden gehanteerd. De verzekeraar dekt tot een bepaald bedrag, wat per verzekeraar kan verschillen. Je doet er dus verstandig aan om je verzekeraar te vragen hoe het zit bij jouw verzekering met de dekking van je accessoires en in het bijzonder je muziekinstallatie.

Vergelijk autoverzekeringen bij Verzekering.nl

Wil je weten welke autoverzekering het beste bij jouw situatie past en hoe het precies zit qua dekking? Op Verzekering.nl vergelijk je gemakkelijk en snel autoverzekeringen van alle verzekeraars en krijg je een duidelijk overzicht van de voorwaarden en de dekking. Heb je nog meer vragen over autoverzekeringen? Bekijk dan eens onze veelgestelde vragen.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven