Zakelijk

Hoe zit het met de no-claimkorting van een tweede auto?

Veelgestelde vragen autoverzekering


Schadevrije jaren tweede auto

No-claimkorting is het opbouwen van schadevrije jaren als gevolg van het niet claimen van schades. Het aantal schadevrije jaren heeft een grote impact op de hoogte van de premie van de autoverzekering.

Op je eerste autoverzekering heb je een hoge no-claimkorting, natuurlijk wil je die korting ook op de tweede auto. Je kan tot op een bepaald kortingsbedrag de korting van je eerste autoverzekering overnemen. Je kan ook een vast percentage korting krijgen op je tweede auto.

Autoverzekering afsluiten voor een tweede auto

Je hoeft niet opnieuw schadevrije jaren voor tweede auto op te bouwen als je een autoverzekering afsluit. Hierbij kan je gebruik maken van de tweede autoregeling. De korting van de eerste auto wordt dan overgenomen, maar de polissen worden verder niet aan elkaar gekoppeld. Als er schade wordt gemaakt aan de ene auto heeft dan geen gevolgen voor de andere autoverzekering. Schadevrije jaren worden per auto apart opgebouwd. De voorwaarden voor het afsluiten van een tweede auto met een tweede autoregeling zijn: de tweede auto moet bij veel verzekeraars op dezelfde naam staan als de eerste auto. Het is niet toegestaan om kinderen als regelmatige bestuurder aan te merken op de polis. Tot slot zitten er soms beperkingen aan de hoogte van de cataloguswaarde van de tweede auto.

Bij de meeste verzekeraars moet de tweede auto bij dezelfde verzekeraar als de eerste auto worden afgesloten. Weinig verzekeraars zijn bereid om rekening te houden met de opgebouwde schadevrije jaren op een andere polis bij een andere verzekeraar.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven