Zakelijk

Hoe zeg ik mijn autoverzekering op bij het vervallen van de einddatum?

Veelgestelde vragen autoverzekering


Wanneer de einddatum is verstreken, kun je je autoverzekering opzeggen. Doe je dit niet, dan word je polis met een jaar verlengd. Je kunt na het eerste jaar je autoverzekering meestal per maand opzeggen. De meeste verzekeraars hanteren een maand opzegtermijn.

Wat is de opzegtermijn van mijn autoverzekering?

Bij het afsluiten van een autoverzekering, blijf je het eerste jaar bij de huidige verzekeraar. Na een jaar kan je, bij de meeste verzekeraars, op elk moment de autoverzekering stopzetten. Houdt er hierbij wel rekening mee dat de meeste verzekeraars een opzegtermijn van één maand hanteren.

Wat zijn de redenen om de autoverzekering op te zeggen?

Er zijn verschillende redenen voor het opzeggen van een autoverzekering. Het kan zo zijn dat je na één jaar wilt overstappen naar een andere verzekeraar, houdt hierbij rekening met de maand opzegtermijn. Een andere reden kan zijn dat de polis wordt verhoogt door de verzekeraar. Als dit gebeurd mag je per direct opzeggen bij je huidige verzekeraar. Ook kan het voorkomen dat je de auto verkoopt en een autoverzekering dan niet meer van toepassing is.

Kan ik mijn autoverzekering tussentijds opzeggen?

Na het eerste jaar kan je op elk moment de verzekeringen opzeggen. Het verschilt per verzekering of dit dagelijks of maandelijks gedaan kan worden en welke opzegtermijn er gehanteerd wordt.

Een goede autoverzekering afsluiten doe je met behulp van de online vergelijker op Verzekering.nl. Hiermee vind je de voordeligste autoverzekering die het beste bij je past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven