Op de hoogte
blijven?
Antwoord

Bijna alle autoverzekeraars stellen de hoogte van hun premies af met behulp van de bonus/malusregeling. Dit is een systeem dat zich richt op uw rijgedrag. Hoe vaker u schade claimt, des te hoger uw premie wordt. De korting die u per jaar op uw premie krijgt, verandert elk jaar aan de hand van de bonus/malus-ladder. Vaak bestaat deze ladder uit 18 tot 20 treden. De korting per trede verschilt per verzekeraar. Kijk dus goed naar het systeem dat uw verzekeraar hanteert wanneer u een nieuwe verzekering gaat afsluiten.

Daling of stijging op de ladder

Elk jaar dat u schadevrij rijdt, komt u een trede hoger (maximaal tot de hoogste trede). Wanneer u in een jaar schade veroorzaakt, daalt u op de ladder. Deze daling is in de meeste gevallen meerdere treden tegelijk. Het is dus veel moeilijker om hoog op de lader te komen dan te dalen. Indien er schade ontstaat die uw verzekeraar kan verhalen op een schuldige wederpartij, zal er geen terugval op de ladder plaatsvinden.

Soms eerder schade voor eigen rekening

Het zakken op de bonus/malus-ladder is niet afhankelijk van de hoogte van de schadeclaim. Het maakt dus niet uit of het bedrag van de schadeclaim groot of klein is, de terugval op de ladder is hetzelfde. Hierdoor is het vaak bij kleine schades verstandiger om de schade voor eigen rekening te nemen.

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

verberg
 v.a. 79,95 p/m

Overstappen van zorgverzekering
voor 2020?

Vind via verzekering.nl de zorgverzekering die het best bij jou past!

© copyright