Zakelijk

Hoe toon ik schadevrije jaren met een leaseverklaring?

Veelgestelde vragen autoverzekering


Wanneer je een autoverzekering hebt op je eigen naam, bouw je automatisch schadevrije jaren op. Maar hoe zit dat als je een leaseauto rijdt? Deze staat natuurlijk op de naam van je werkgever of de leasemaatschappij, waardoor jij zelf officieel geen schadevrije jaren opbouwt.

Verklaring van je leasemaatschappij

Wanneer je een leaseauto hebt en geen schade hebt gereden, kun je een verklaring opvragen van je leasemaatschappij. In deze verklaring staat gedurende welke periode er geen schade is gereden. Dit wordt door de leasemaatschappijen zorgvuldig bijgehouden, waardoor de meeste verzekeraars dit als bewijs accepteren bij de aanvraag van je autoverzekering. Deze verklaring is een jaar geldig.

Wat staat er in een leaseverklaring?

In de verklaring die je van je leasemaatschappij ontvang, staat dus hoeveel jaar je in een leaseauto hebt gereden, zonder schade te claimen. Op basis daarvan bepaalt de verzekeraar het aantal schadevrije jaren en dus de hoogte van je premie. De volgende gegevens moeten in de leaseverklaring staan:

  • N.A.W. van de bestuurder
  • Leaseperiode
  • Gegevens van de leaseauto
  • Verzekeringsgegevens
  • Schadeclaim

Schades met leaseauto

In de praktijk is het echter zo dat als je een leaseauto rijdt je iedere kleine schade laat repareren. Dit heeft als gevolg dat het ten koste van je schadevrije jaren gaat. Het is daarom raadzaam om net zoals je een privé auto rijdt, kleine schades zelf te betalen zodat je de schadevrije jaren behoudt. Dit kan uiteindelijk tot een lagere premie leiden wanneer je weer een eigen auto aanschaft en daar een autoverzekering voor afsluit.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven