Zakelijk

Hoe toon ik mijn schadevrije jaren aan bij een nieuwe autoverzekering?

Veelgestelde vragen autoverzekering


Bewijs van schadevrije jaren bij een nieuwe autoverzekering

U dient bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering uw schadevrije jaren aan te tonen om eventuele korting op uw premie te krijgen. U kunt dit op vier manieren aan de verzekeraar aantonen. De vier manieren zijn: royementsverklaring, centrale database, werkgeversverklaring of leaseverklaring.

Wanneer je een nieuwe autoverzekering afsluit, is het essentieel om je schadevrije jaren te kunnen aantonen. Dit kan een aanzienlijke korting op je premie opleveren. Schadevrije jaren zijn jaren waarin je geen schade hebt geclaimd op je autoverzekering. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger de korting die je ontvangt. Er zijn vier manieren om je schadevrije jaren te bewijzen: via een royementsverklaring, de centrale database, een werkgeversverklaring of een leaseverklaring.

  • Royementsverklaring: Dit document ontvang je van je vorige verzekeraar bij het beëindigen van je autoverzekering. Je kunt deze verklaring gebruiken om bij je nieuwe verzekeraar je schadevrije jaren aan te tonen.
  • Centrale Database (Roy-data): In Nederland worden schadevrije jaren centraal opgeslagen in de Roy-data. Je nieuwe verzekeraar kan je schadevrije jaren opvragen via deze database.
  • Werkgeversverklaring: Heb je in een leaseauto van je werkgever gereden, dan kun je een werkgeversverklaring gebruiken. Deze verklaring, opgesteld door je werkgever, bevat informatie over de periode waarin je de auto hebt gebruikt en het aantal schadevrije jaren.
  • Leaseverklaring: Bij beëindiging van een leasecontract kun je een leaseverklaring opvragen. Deze verklaring geeft aan hoeveel schadevrije jaren je tijdens de leaseperiode hebt opgebouwd.

Hoe hebben mijn schadevrije jaren invloed op mijn autoverzekeringpremie?

Schadevrije jaren hebben een directe invloed op de hoogte van je autoverzekeringspremie. Als er een verschil is tussen het aantal schadevrije jaren dat je denkt te hebben en wat de nieuwe verzekeraar registreert, neem dan contact op met je vorige verzekeraar of het leasebedrijf om dit recht te zetten.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven