Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Mijn autoverzekering is opgeschort. Wat betekent dit?

Antwoord

Het opschorten van een autoverzekering betekent dat de auto niet meer verplicht verzekerd hoeft te zijn. Je kan het zien als een soort pauze in je verzekering. Dit kan bijvoorbeeld wanneer je je auto verkoopt of wanneer je hem tijdelijk niet gebruikt vanwege onderhoud. Je vraagt de opschorting aan door een schorsingsbewijs naar je verzekeraar te sturen met het verzoek je polis op te schorten.

Periode van opschorting

De auto opschorten kan voor een periode van 1, 2 of 3 jaar. Bedenk goed voor hoelang je de auto wil opschorten want je krijgt je geld niet terug als het korter is dan je eerst had gedacht. Waar je op moet letten is dat de schorsing automatisch afloopt. Je krijgt wel een herinnering van de RDW. Dus houd dat goed in de gaten, want wanneer je schorsing voorbij is riskeer je een boete omdat je je niet aan je verzekeringsplicht houdt.

De auto mag zich tijdens deze onverzekerde periode niet op de openbare weg begeven. Dus bijvoorbeeld ook niet op een publiek parkeerterrein.

Is opschorten verstandig?

Als je je auto lange tijd niet gaat gebruiken kan je je auto opschorten. Aangezien daar kosten mee gemoeid gaan moet je wel eerst goed uitzoeken of het voor jou de moeite waard is. Je bespaart je verzekeringspremie en de wegenbelasting, alleen moet je wel de onderstaande kosten betalen.

Een auto jonger dan 15 jaar valt onder normaal tarief. Als het voertuig ouder is dan 15 jaar wordt het laag tarief gehanteerd.

Kosten opschorten

Schorsing aanvragen of verlengen normaal tarief RDW €73,10
Schorsing aanvragen of verlengen laag tarief RDW €24,10
Schorsing aanvragen of verlengen normaal tarief RDW voor 2 jaar €97,20
Schorsing aanvragen of verlengen laag tarief RDW voor 2 jaar €48,20
Schorsing aanvragen of verlengen normaal tarief RDW voor 3 jaar €121,30
Schorsing aanvragen of verlengen laag tarief RDW voor 3 jaar €72,30Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Vergelijk de beste verzekeraars
© copyright