Zakelijk

Nieuwwaarderegeling. Wat is dat?

Veelgestelde vragen nieuwwaarderegeling. Wat is dat?


Nieuwwaarderegeling. Wat is dat?

Stel je voor dat je een nieuwe wagen hebt gekocht, dan ga je er natuurlijk zo zuinig mogelijk mee om. Echter bestaat het risico dat je auto gestolen wordt, of zelfs helemaal total loss gereden wordt. Met behulp van een nieuwaarderegeling krijg je een vergoeding van je verzekeraar, waarmee je dezelfde auto nieuw kunt kopen. De verzekeraar zal dan namelijk de nieuwprijs waarvoor jij de auto hebt gekocht vergoeden. Dit is gunstig aangezien verzekeraars anders dagwaarde vergoeden en die zal echt een stuk lager liggen. Het overgrote deel van de autoverzekeraars heeft een termijn voor een nieuwwaarderegeling van één jaar. Dit houdt in dat je deze nieuwwaarderegeling kunt gebruiken, wanneer je nieuwe auto binnen één jaar na aanschaf gestolen wordt, of total loss gereden wordt.

Waar moet ik op letten bij de nieuwwaarderegeling?

Waar moet ik op letten bij een nieuwwaarderegeling? Het is verstandig om te kijken naar de hoeveelheid vergoeding die je krijgt van je verzekeraar, in het geval je auto wordt gestolen, of zelfs total loss wordt gereden. Bij bepaalde verzekeraars krijg je een maximaal bedrag aan vergoeding uitgekeerd, ongeacht de aanschafwaarde van je auto. Je kunt het hoeveelheid van de maximale vergoeding vinden in de polisvoorwaarden.

Hoelang geld een nieuwwaarderegeling?

In de meeste situaties hebben verzekeraars een nieuwwaarderegeling van één jaar. Soms zijn er zelfs verzekeraars die een nieuwwaarde regeling van twee jaar hebben. Als je een termijn voor je nieuwaarderegeling voor drie jaar wilt, dan is dat ook mogelijk. Je moet dan in ruil voor een langere termijn een hogere premie betalen.

Wat is een afschrijvingsregeling?

Wat is een afschrijvingsregeling? Een nieuwwaardeperiode duurt meestal maar één jaar. Na deze nieuwwaardeperiode wordt er door verzekeraars een afschrijvingsregeling gehanteerd. Met deze afschrijvingsregeling wordt ervan uitgegaan dat je auto elke maand een stuk minder maand wordt. Deze regeling stopt vaak na 3 jaar, waarna de verzekeraar bij ontstane schade door diefstal of total loss de afschrijvingsregeling aanhoudt.

Autoverzekeringen bekijken en vergelijken

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven