Zakelijk

Opel autoverzekering

Als je een Opel hebt zou je willen dat die op de best mogelijke manier verzekerd is. Dit doe je door een verzekering af te sluiten met een goede dekking die natuurlijk ook nog voordelig is. Iedere auto is in Nederland minimaal WA verzekerd maar om voordeliger uit te zijn kan het beter zijn om een ruimere verzekering te nemen. In dit artikel wordt duidelijk hoe je een goedkope maar ook goede autoverzekering vindt voor jouw auto.

Over Opel

Opel is een merk van Duitse herkomst maar sinds 2017 is het eigendom van de Franse PSA Groupe. In het jaar 1862 werd Opel opgericht maar in 18999 kwam de eerste auto pas. Opel is nu een van de grootste autofabrikanten in Europa.

Modellen van Opel

Sinds 1862 wordt er door Opel veel auto’s gemaakt. Hieronder is een overzicht met de modellen in dit jaar het meest bekend en verkocht zijn:
  • Opel Korsa
  • Opel Astra
  • Opel Crossland X

Dekkingen Autoverzekering Opel

Als je een autoverzekering gaat afsluiten kan je kiezen uit drie dekkingen die elk in prijs en vergoeding verschillen. WA: De eerste dekking die gekozen kan worden is de WA-dekking. Zoals eerder is gezegd is elke auto minimaal WA verzekerd, dit komt omdat het verplicht is in Nederland. Deze dekking vergoedt de schade die wordt gemaakt aan een andere auto. De schade die bij je eigen auto is veroorzaakt wordt met deze dekking niet vergoed WA+: De tweede dekking is de WA + dekking. Deze dekking wordt ook beperkt casco genoemd. De WA+ verzekering vergoedt hetzelfde dat de WA-verzekering ook vergoedt maar vergoedt ook diefstal, inbraak en brand- storm- of ruitschade. Allrisk: Van de drie basisdekkingen biedt deze de meest uitgebreide dekking. Deze dekking heet ook WA+ volledig casco. Naast de gevallen die eerder genoemd zijn wordt bij deze dekking schade aan eigen auto vergoedt zelfs als jij schuldig bent. Verder dekt deze verzekering ook alle soorten vormen van vandalisme.

Autoverzekering vergelijken

Als de keuze is gemaakt voor de dekking die het beste bij de auto past, dan kan er gezocht worden voor een verzekering die het goedkoopst is en deze dekking heeft. Dit doe je het gemakkelijkst door je auto en persoonsgegevens in te vullen. Als je dit gedaan hebt komt er een overzicht in beeld met alle autoverzekeringen die voldoen aan jouw eisen en gekozen dekking.
Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven