Zakelijk

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Veelgestelde vragen arbeidsongeschiktheids­­verzekering


Onze top 3 arbeidsongeschiktheids­­verzekeraars

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is voor een ZZP’er of zelfstandige ondernemer één van de duurste verzekeringen. De premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering drukt bij veel verzekerden flink op de kosten. De hoogte van deze premie is erg afhankelijk van verschillende factoren. De leeftijd, beroep en het verzekerde bedrag zijn de grootste factoren die van invloed zijn op de hoogte van de kosten voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering

Wat een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies kost, is lastig te zeggen. Er zijn namelijk verschillende variabelen die van invloed zijn op de premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Elke situatie is per persoon verschillend en daarom verschillen de premies soms ook erg van elkaar.

Welke factoren spelen mee in de kosten?

Één van de meest invloedrijke factoren in de kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering is het beroep dat je beoefent. Als je een fysiek zwaar beroep uitoefent, zoals een stratenmaker, is de kans groter dat je arbeidsongeschikt raakt dan wanneer je geen fysiek zwaar werk doet. Ook de leeftijd van het moment van verzekeren speelt een grote rol. Een twintigjarige werknemer zal veel minder snel arbeidsongeschikt raken dan zijn vijftigjarige collega. Naarmate je ouder wordt, zal de premie dus stijgen. De kosten voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering worden hoger. Daarnaast speelt de hoogte van het verzekerde bedrag ook een grote rol. Je kunt er voor kiezen om een maandelijks bedrag van € 1.000 te verzekeren. Dan zal de premie een stuk lager liggen dan wanneer je een bedrag van € 3.500 verzekert. Tot slot speelt de duur van de verzekering en de indexatie mee in de premie van de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Afsluitkosten arbeidsongeschiktheidsverzekering

Afsluitkosten worden altijd meegerekend bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering. In sommige gevallen worden deze afsluitkosten los gerekend, maar vaak zitten deze afsluitkosten verwerkt in de totale kosten van de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken

Zoals eerder benoemd is de arbeidsongeschiktheidsverzekering geen goedkope verzekering voor een Zzp’er of zelfstandige ondernemer. Het is dus belangrijk om goed onderzoek te doen naar de voordeligste arbeidsongeschiktheidsverzekering. Bespaar op de kosten van je arbeidsongeschiktheidsverzekering door goed te vergelijken. Vergelijk eenvoudig en snel de verschillende opties en kies de verzekering die het best aansluit op jouw situatie.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven