Zakelijk

Is de premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering aftrekbaar?

Veelgestelde vragen arbeidsongeschiktheids­­verzekering


Onze top 3 arbeidsongeschiktheids­­verzekeraars

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je verzekerd van een inkomen wanneer je arbeidsongeschikt raakt. Hiermee zorg je ervoor dat je je wegvallende inkomen, doordat je niet meer kunt werken, opvangt. De premie die je betaalt voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering is fiscaal aftrekbaar van de inkomstenbelasting. De premies die je betaalt voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering, zijn fiscaal aftrekbaar in box één volgens de Wet Inkomstenbelasting. Dit is echter alleen van toepassing als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. De premie van deze verzekering kan hoog zijn, daarom is het belangrijk om de verschillende verzekeraars goed te vergelijken met elkaar en om naar informatie te zoeken over hoe je kunt besparen met de premie van de verzekering, zoals dat de arbeidsongeschiktheidsverzekering fiscaal aftrekbaar is.

Voorwaarden om arbeidsongeschiktheidspremie af te trekken

Het besparen op kosten is natuurlijk erg fijn. Een van deze manieren is om bepaalde kosten fiscaal af te trekken. Dit kan ook met de premie voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Mensen kunnen echter niet zomaar alles fiscaal aftrekken. Deze premie is namelijk aftrekbaar op de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Voordat de arbeidsongeschiktheidsverzekering fiscaal aftrekbaar is, moet je echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Één van deze voorwaarden is dat de begunstigde zelf zijn premie moet betalen. Je mag de premie dus fiscaal aftrekken op voorwaarde dat je zelf de premiebetaler bent.

Premies arbeidsongeschiktheidsverzekering die niet aftrekbaar zijn

Er zijn ook premies die je niet kunt aftrekken van de inkomstenbelasting. In deze situaties kun je geen extra kosten besparen:

  • Als je het verzekerde bedrag van de arbeidsongeschiktheidsverzekering in 1 keer uitbetaald krijgt, dan kun je de premie niet aftrekken van de inkomstenbelasting;
  • Als van te voren de hoogte van de maandelijkse uitkering al vast staat, is de premie niet aftrekbaar.

Vergelijken en afsluiten

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten, kan best duur zijn. Het is goed om daarom eerst voldoende informatie te winnen, zoals dat de arbeidsongeschiktheidsverzekering fiscaal aftrekbaar is. Kijk op de arbeidsongeschiktheidsverzekering pagina voor alle informatie die je nodig hebt. Weet je genoeg? Bespaar dan op de premie door te vergelijken en vindt de beste en voordeligste arbeidsongeschiktheidsverzekering voor jouw situatie.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven