Zakelijk

Arbeidsongeschiktheidsverzekering en je hypotheek: hoe werkt het?

Veelgestelde vragen arbeidsongeschiktheids­­verzekering


Onze top 3 arbeidsongeschiktheids­­verzekeraars

Wanneer je een hypotheek afsluit, kun je ervoor kiezen om aanvullende verzekeringen te nemen bij de hypotheek. Zo kun je ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten bij je hypotheek. Op die manier vervalt er geen inkomen wanneer jij of je partner arbeidsongeschikt raakt. Zo kunnen jullie de hypotheek blijven betalen en daarnaast nog andere financiële lasten nakomen. De financiële gevolgen van arbeidsongeschikt zullen een stuk minder worden met een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering bij hypotheek

Een hypotheek met arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten kan een goede oplossing zijn tegen de risico’s van inkomensverlies. Wanneer je een goed spaarpotje hebt opgebouwd zal het opvangen van inkomensverlies minder nodig zijn. Echter als je voor lange tijd ziek blijft kan het weleens lastig worden om de hypotheek door te betalen. Banken en hypotheekverstrekkers willen daarom zekerheid dat je de kosten kan blijven betalen. Een voordeel wat betreft hypotheek met arbeidsongeschiktheidsverzekering is dat de premie fiscaal aftrekbaar is.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering bij hypotheek verplicht?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij een hypotheek is in principe niet verplicht. Bij het afsluiten van een hypotheek kan de hypotheekverstrekker het hebben van een arbeidsongeschiktheidsverzekering wel verplichten. Dit zal niet elke bank doen. In veel gevallen zullen ze het aanraden om wel een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij je hypotheek af te sluiten, vooral als je een zelfstandige ondernemer bent. Als zelfstandige ondernemer met een arbeidsongeschiktheidsverzekering is de kans groter dat je een hypotheek kunt afsluiten. De hypotheekverstrekker is er dan namelijk meer zeker van dat je je kosten nog kunt terug betalen bij arbeidsongeschiktheid.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten

Het is het erg voordelig om een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij je hypotheek te vinden die het beste bij jou en bij jouw portemonnee past. Daar kunnen wij je mee helpen, want wij vergelijken een groot aantal verzekeraars van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Op onze pagina kun je alles lezen over de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Verzekering.nl is een vergelijkingswebsite die zich kenmerkt door haar objectieve, professionele en vooral onafhankelijke houding in het zoeken naar de goedkoopste verzekering die het beste bij je past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven