Zakelijk

Optimum aansprakelijkheidsverzekering

Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars
Waarom Optimum aansprakelijkheidsverzekering
Optimum Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Heeft een polisscore van 8,8 gehaald bij Verzekering.nl

Met de aansprakelijkheidsverzekering van Optimum ben je gedekt voor schade die je toebrengt aan anderen of aan hun eigendommen. Deze aansprakelijkheidsverzekering van Optimum biedt dekking in Nederland en alle andere landen, mits je in Nederland woont. Als je het jagersrisico hebt meeverzekerd, geldt deze dekking alleen in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland, en dient u in het bezit te zijn van een geldig jagersbewijs. Ben je benieuwd naar de aansprakelijkheidsverzekering van Optimum? Lees dan nu verder!

Dekking aansprakelijkheidsverzekering van Optimum?

Je kunt deze verzekering afsluiten voor jezelf, je gezinsleden en andere huisgenoten. Hieronder zijn enkele specificaties die gedekt worden:

  • Schade tijdens een vriendendienst: Schade die je veroorzaakt hebt tijdens het helpen van een vriend, zoals bijvoorbeeld het tillen van zijn wasmachine en laten vallen, is gedekt tot maximaal € 12.500 per schadegeval.
  • Schade door huisdieren: Met de aansprakelijkheidsverzekering van Optimum is schade gedekt dat veroorzaakt is door jouw huisdier. Als iemand anders op jouw huisdier past, heb je daarvoor een aanvullende dekking nodig.
  • Schade door jouw eigen woning: Schade veroorzaakt door jouw eigen woning is gedekt. Dit geldt bijvoorbeeld voor een dakpan die op de auto van jouw buurman valt.
  • Schade aan geleende spullen: Schade aan geleende spullen is gedekt, maar schade aan gehuurde spullen niet. Als je bijvoorbeeld een vakantieverblijf huurt of leent, en er ontstaat schade door bijvoorbeeld brand, wordt deze schade vergoed.
  • Schade met of door een motorvoertuig: In de meeste gevallen moet de eigenaar of gebruiker van een motorvoertuig een aparte motorvoertuigverzekering hebben. Echter, in bepaalde situaties, zoals wanneer je passagier bent of schade veroorzaakt met een elektrische fiets met trapondersteuning, kan deze verzekering ook uitkeren.
  • Schade door joyriding en joysailing: Het gebruik van een motorvoertuig of vaartuig zonder toestemming van de eigenaar, is gedekt.
  • Schade met of door luchtvaartuigen of vaartuigen: Deze aansprakelijkheidsverzekering van Optimum dekt schade veroorzaakt door luchtvaartuigen, waaronder zweefvliegtuigen, helikopters, modelraketten, ruimteschepen, zeppelins, vliegers, ballonnen en op afstand bestuurbare modelvliegtuigen.
  • Schade door sport en spel: Schade die je tijdens sport- en spelsituaties aan anderen toebrengt, is bijna altijd gedekt, met een maximale vergoeding van € 12.500.

Aanvullende dekkingen

Naast de aansprakelijkheidsverzekering heb je bij Optimum nog de keuze om je te verzekeren voor oppassen of logeren en voor het jagersrisico, hieronder meer informatie:

  • Oppassen of logeren: Je kunt schade die optreedt tijdens het oppassen of logeren bij iemand anders kan je ertegen verzekeren. 
  • Jagersrisico: hiermee ben je gedekt tegen eventuele aansprakelijkheid en schade die voortvloeit uit je deelname aan jachtactiviteiten. Dit omvat situaties waarin je per ongeluk schade toebrengt aan anderen, hun eigendommen of aan jezelf tijdens het uitoefenen van de jacht.

Vergelijk Aansprakelijkheidsverzekering

Is de aansprakelijkheidsverzekering van Optimum iets voor jou, of toch nog even verder opzoek. Bij Verzekering.nl kun je eenvoudig verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken. Er is een ruime keuze aan verzekeringsmaatschappijen om de aansprakelijkheidsverzekering te vinden die het beste bij jouw behoeften past. We kijken hier naar jouw voorkeuren en individuele situatie.

Vergelijk aansprakelijkheidsverzekering

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven