Zakelijk

ANWB aansprakelijkheidsverzekering

Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars
Waarom ANWB aansprakelijkheidsverzekering
ANWB aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Vergelijk aansprakelijkheidsverzekeringen van alle aanbieders en vind de beste via Verzekering.nl

Met de aansprakelijkheidsverzekering van ANWB is het hele gezin inclusief huisdieren verzekerd van schade die je of de gezinsleden hebben toegebracht aan anderen. Dit geld voor materiële schade en letselschade. Deze verzekering heeft een wereldwijde dekking.

Wat is verzekerd met de aansprakelijkheidsverzekering van ANWB?

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor schade die onbedoeld en onverwachts ontstaat, zowel in Nederland als in het buitenland. Het hebben van deze verzekering is verstandig omdat het je beschermt tegen financiële gevolgen als je aansprakelijk wordt gesteld voor schade die je aan anderen of hun eigendommen hebt veroorzaakt, zoals letselschade of materiële schade. Hier zijn enkele voorbeelden van situaties waarin een aansprakelijkheidsverzekering van nut kan zijn:

  • Een kind beschadigt per ongeluk het computerspel van een klasgenoot.
  • Je buurman struikelt over een losliggend snoer in jouw huis en breekt zijn arm.
  • Een kind schopt per ongeluk een bal door de ruit van de buren.
  • Een kop koffie valt over de laptop van iemand anders.
  • Letselschade aan iemand toebrengen waardoor die persoon arbeidsongeschikt raakt (hoewel dit een vervelende situatie is, biedt de verzekering dekking)

Wie kunnen er verzekerd worden:

  • Jij
  • Partner en kinderen
  • Huisdieren
  • Logés en huispersoneel
  • Vrienden(diensten)

 

 

Niet verzekerd met de aansprakelijkheidsverzekering van Allianz Direct

Het is echter belangrijk op te merken dat een aansprakelijkheidsverzekering geen dekking biedt voor schade die opzettelijk wordt veroorzaakt, schade met voertuigen (zoals auto’s, motoren, brommers of boten), of grove nalatigheid, zoals vandalisme of schade veroorzaakt onder invloed van alcohol of drugs. Een uitzondering hierop is schade die opzettelijk wordt veroorzaakt door een kind jonger dan 14 jaar, deze wordt wel gedekt.

Aansprakelijkheidsverzekering ANWB

Eigen risico

Bij ANWB heb je standaard geen eigen risico. Dit doen ze omdat er gemiddeld één keer in de 25 jaar gebruik wordt gemaakt van de aansprakelijkheidsverzekering. Het is dan zonde als er een eigen risico betaald moet worden van 100 of meer.

Voor hoeveel verzekerd?

Er wordt bij ANWB een hoge dekking aangeboden zodat jij geen enkel gedoe hebt en snel een verzekering kan afsluiten. Je ben standaard per gebeurtenis verzekerd tot een bedrag van €2.500.000. Je kan dit later ook nog aanpassen.

Vergelijk aansprakelijkheidsverzekering via Verzekering.nl

Op Verzekering.nl kan je gemakkelijk vergelijken van het diverse aanbod aan aansprakelijkheidsverzekeringen. Er is een groot aanbod aan verzekeraars om zo een aansprakelijkheidsverzekering te vinden die het beste op je behoeften aansluit. Er wordt hier gekeken naar jouw wensen en persoonlijke situatie. Het liefst werken we samen met alle verzekeraars. Jammer genoeg is dit niet altijd mogelijk. We zetten deze verzekering wel op onze website, omdat we het totale aanbod aan verzekeringen met je willen delen. Je kan deze verzekering dus niet bij ons afsluiten. Via de link hieronder kan je zien welke verzekeringen u wel via ons af kunt sluiten.

Vergelijk aansprakelijkheidsverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven