Zakelijk

Zijn mijn huisdieren meeverzekerd bij mijn aansprakelijkheidsverzekering?

Veelgestelde vragen aansprakelijkheidsverzekering


Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

Een goede aansprakelijkheidsverzekering is niet alleen handig voor mensen, maar ook voor dieren. Honden, katten of welk dier dan ook kunnen veel schade aanrichten en jij als eigenaar wordt daar verantwoordelijk voor gehouden. Met een passende aansprakelijkheidsverzekering weet je gelukkig zeker dat je niet zomaar een fikse rekening hoeft te betalen. Een aansprakelijkheidsverzekering voor jouw hond of een ander dier afsluiten, wordt dan ook aangeraden. Stel, je buurman komt naar buiten terwijl je de hond uitlaat. Jij kijkt de buurman aan. En jouw hond? Die kijkt naar de in de wind wapperende broek van de man. Voordat je het weet hangt jouw viervoeter, die natuurlijk zonder riem losliep, in het peperdure kledingstuk. Buurman boos, jij van slag en de hond door het dolle heen: wat nu?

Een aansprakelijkheidsverzekering voor de hond

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor jouw hond hoef je je geen zorgen te maken om wat komen gaat. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je namelijk verzekerd voor de schade en het letsel dat jij aanricht, maar ook voor datgene wat jouw huisdier aanricht. Wel is het noodzakelijk dat je, bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering, kiest voor een verzekering met gezinsdekking. Met een aansprakelijkheidsverzekering zonder gezinsdekking, moet je dan ook opdraaien voor de schade die jouw huisdier veroorzaakt.

Voor welke dieren geldt een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering geldt voor alle soorten dieren. Het maakt dan ook niet uit of je een vaak voorkomend huisdier zoals een hond hebt, of bijvoorbeeld een varken. Elk van deze dieren is bij aanschaf namelijk jouw bezit. Elke schade van jouw dieren wordt dan ook bij jou verhaald. Hoeveel dieren je hebt maakt niet uit. Met een aansprakelijkheidsverzekering met gezinsdekking zijn al jouw dieren stuk voor stuk verzekerd. Weten welke aansprakelijkheidsverzekering bij jouw dieren past? Op Verzekering.nl kun je met behulp van onze vergelijker de beste aansprakelijkheidsverzekering voor huisdieren vinden.

Wanneer geldt de aansprakelijkheidsverzekering voor huisdieren?

Hoewel het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering voor jouw huisdier aantrekkelijk klinkt, wordt de schade niet in alle situaties vergoed.

Opzettelijke schade

Wanneer je jouw buren al een tijdje zat bent, kan het zijn dat je gedacht hebt aan het aanrichten van schade in bijvoorbeeld hun tuin. Jouw hond maakt jouw gazon altijd al kapot, dus waarom niet het gazon van de buren? Wanneer je besluit om jouw wilde viervoeter in het gras te zetten, ben je bezig met het opzettelijk aanrichten van schade. De opzettelijk aangerichte schade door jouw dier wordt in dit geval dan ook niet vergoed; ook niet met een aansprakelijkheidsverzekering.

Uitgelokte schade

Wanneer het drukke, ietwat vervelende kind, van verderop uit de straat jouw kat ziet, is hij door het dolle heen. Al schreeuwend rent hij op jouw dier af en jij kan niets anders dan toekijken van achter het keukenraam. Jouw kat is niet gediend van dit gedrag en valt de jongen aan. De schade die jouw kat in dit geval aanricht, wordt wél vergoed door jouw verzekeraar. De jongen daagde jouw huisdier in dit geval namelijk zelf uit. Deze schade is dan ook niet opzettelijk, maar uitgelokt. Wanneer je een aansprakelijkheidsverzekering voor jouw huisdier hebt, is er dan ook niets aan de hand.
Wil je naast een aansprakelijkheidsverzekering voor jouw huisdier nog meer betekenen voor jouw beestje? Op Verzekering.nl vertellen we je alles over de dierenverzekering. Met behulp van onze vergelijker vindt je binnen vijf minuten een
goedkope en passende dierenverzekeraar.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven