Zakelijk

Wordt schade veroorzaakt door leden van het eigen gezin vergoed?

Veelgestelde vragen aansprakelijkheidsverzekering


Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

De schade die een gezinslid veroorzaakt aan eigendommen van iemand uit hetzelfde gezin wordt niet vergoed door de verzekeraar. Wanneer iemand die niet op dezelfde polis is aangesloten als jij schade veroorzaakt aan jou of een van jouw eigendommen kun je deze schade wel verhalen op de verzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering schade door eigen kind

Kinderen zijn meeverzekerd bij de ouders op hun polis. Ouders zijn aansprakelijk tot 14 jaar. Het kind is nog steeds wel meeverzekerd bij de ouders, maar opzettelijk schade wordt minder makkelijk vergoed. Binnenshuis wordt de schade die je kind veroorzaakt niet vergoed tenzij dit om letselschade gaat. Buitenshuis geldt dit anders. Zo is het bij kleine kinderen er vaak minder snel iets vergoed wordt aangezien kleine kinderen onverwachte bewegingen kunnen maken en je goed moet opletten. Heb je bijvoorbeeld het kind vast op de trap en hij maakt een onverwachte beweging en je valt kan je dit wel verhalen op de verzekering. Aangezien je het kind moest vasthouden valt je niks te verwijten. Voor kleine kinderen kun je vaak een aparte module afsluiten, namelijk een logeer- en oppasclausule. Zo ben je ook verzekerd voor de schade die je kind veroorzaakt.

Verzekering schade door eigen kind: Wa- of aansprakelijkheidsverzekering?

Bij een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen de schade die je richt aan een ander of aan de spullen van een ander. Een WA-Verzekering is een verzekering voor een motorvoertuig bijvoorbeeld je auto.

Op zoek naar de juiste verzekering voor jou? Gebruik dan onze vergelijker voor aansprakelijkheidsverzekeringen.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven