Zakelijk

Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering?

Veelgestelde vragen aansprakelijkheidsverzekering


Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

De hoogte van de dekking van een aansprakelijkheidsverzekering is niet altijd hetzelfde. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade aan anderen. Hoe hoog dit schadebedrag mag zijn, verschilt. De hoogte van het maximale schadebedrag hangt af van jouw verzekeraar, maar ook jij hebt hier invloed op.

Dekking aansprakelijkheidsverzekering particulieren

De dekking van een aansprakelijkheidsverzekering hangt af van twee factoren:

  • Het maximale bedrag dat jouw verzekeraar wil vergoeden
  • Het bedrag waarvoor jij je wilt verzekeren

De maximale dekking van jouw verzekeraar

Het schadebedrag waarvoor jij je verzekeren kunt, verschilt per verzekeraar. Gemiddeld gezien ligt de maximale dekking van een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren tussen de €500.000 en €2.500.000 per gebeurtenis. Het daadwerkelijke bedrag waarvoor je jezelf verzekeren kunt kan hier echter flink van afwijken. Het is dan ook van belang dat je op tijd contact opneemt met jouw verzekeraar voordat je een verzekering afsluit. Wanneer je de maximale dekking van jouw verzekeraar weet, hoef je nooit bang te zijn voor een hoog uitgevallen rekening!

De door jouw gekozen dekking van de aansprakelijkheidsverzekering

Ook jij hebt het een en ander te zeggen over de dekking van de door jou afgesloten aansprakelijkheidsverzekering. Bij het afsluiten van deze verzekering mag je namelijk bepalen tot welk maximumbedrag je verzekerd wilt zijn. Dit maximale bedrag bepaalt hoeveel premie jij maandelijks betalen moet. Wanneer je kiest voor de maximale dekking van €2.500.000 per gebeurtenis, moet je een hogere premie betalen dan bij een lagere dekking. Bedenk om die reden van tevoren goed voor welk maximale bedrag jij graag verzekerd wilt zijn. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaalt voor jouw aansprakelijkheidsverzekering.

Wat dekt de aansprakelijkheidsverzekering particulier niet?

Niet alle veroorzaakte schade wordt gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering. Of schade gedekt wordt, hangt af van de oorzaak ervan of door wat het veroorzaakt is. Hier zijn een paar punten die niet gedekt zijn door de aansprakelijkheidsverzekering:

  • Schade veroorzaakt met een motorvoertuig: In Nederland is het verplicht om een aparte WA-verzekering af te sluiten voor je brommer, motor of auto.
  • Schade aan gehuurde spullen: Denk hierbij aan bijvoorbeeld gehuurde statafels voor een feest.
  • Schade door de beoefening van een gevaarlijke sport: Ga je wel eens jagen of beoefen je een gevaarlijke sport? Dan wordt dit vaak ook niet gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering.
  • Opzettelijk veroorzaakte schade: Voor schade die je met opzet hebt veroorzaakt, ben je nooit gedekt.

Het kiezen van de dekking van een aansprakelijkheidsverzekering

Het kiezen van een bij jou passende dekking van een aansprakelijkheidsverzekering is van groot belang. Met een juiste dekking weet je zeker dat je nooit teveel premie betaalt. Ook hoef je niet bang te zijn voor een te hoge schaderekening. Echter, het is moeilijk om te voorspellen tot welk bedrag het handig is om verzekerd te zijn. Je weet natuurlijk nooit wat er in de toekomst gebeuren kan. Toch kun je wel een inschatting maken. Bevind je jezelf vaak in risicovolle situaties, ben je overal en nergens te vinden of een echt feestbeest? Dan is het handig om te kiezen voor een wat hogere dekking. Wanneer je jezelf daarentegen vaak in een rustige situatie bevindt, heb je niet zo een hoge dekking nodig. Neem voor het bepalen van de dekking van jouw aansprakelijkheidsverzekering je eigen leven dus even onder de loep.

Voorbeeld hoge dekking aansprakelijkheidsverzekering

Een biertje hier, een biertje daar en nog even een vriend bezoeken na de kroeg: voor corona vond jij dat er elke dag wel wat te vieren was! Hoewel dat misschien hartstikke leuk is en alcohol de mensen nog wel eens bij elkaar brengt, worden velen van ons er niet handiger op. Tijdens jouw wandeling naar het toilet, is de servieskast dan ook niet veilig. Zonder een aansprakelijkheidsverzekering had jij al het servies op de grond uit eigen portemonnee mogen betalen. Gelukkig was jij hier enkele maanden geleden al op voorbereid. Destijds besloot jij dan ook om een aansprakelijkheidsverzekering met hoge dekking af te sluiten.

Een passende aansprakelijkheidsverzekering

Wil je na het lezen van de tekst graag een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten of zat je hier überhaupt al aan te denken? Op Verzekering.nl vindt je binnen minder dan vijf minuten een verzekering passend bij jou! Vergelijken, besparen en afsluiten doe je op Verzekering.nl met behulp van één van onze vergelijkers. Vind direct een passende aansprakelijkheidsverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven