Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Wanneer zijn kinderen meeverzekerd?

Kinderen en je aansprakelijkheidsverzekering

Je kinderen zijn niet altijd automatisch meeverzekerd. Wanneer je dit wilt, moet je dit aangeven bij je verzekeraar. Bij een verzekering voor een alleenstaand persoon zijn kinderen niet meeverzekerd. Let dus goed op bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering dat je de goede verzekering hebt. De verschillende dekkingen dekken logés, kinderen die vanwege hun studie uitwonend zijn en inwonende (schoon)ouders en andere familieleden. Op de aansprakelijkheidsverzekering met gezinsdekking zijn kinderen meeverzekerd tot hun 27ste levensjaar. Je kind moet dan wel thuis wonen, of uit huis wonen en studeren. Je kind mag daarnaast niet getrouwd zijn.

Reisverzekering en kinderen

Je kind is niet automatisch meeverzekerd op je reisverzekering. Bij je verzekeraar moet je melden dat je je kinderen wil bijschrijven op de reisverzekering. Bij het afsluiten van de reisverzekering kan je het aantal kinderen en de geboortedata opgeven. Dan worden zij direct meeverzekerd. Bij sommige doorlopen reisverzekeringen zijn inwonende kinderen automatische meeverzekerd. Dit is niet altijd het geval, controleer daarom altijd de voorwaarden van je reisverzekering. Als je kind zelfstandig op vakantie gaat kan je als ouder een reisverzekering voor het kind afsluiten. Je kind is dan de verzekerde en jij bent de verzekeringnemer. De premie wordt dan ook bij jou als ouder in rekening gebracht.

Zorgverzekering voor kinderen

Zorgverzekeringen moeten verplicht worden afgesloten voor kinderen jonger dan 18 jaar. Tot hun 18de hoef je geen premie voor hen te betalen. Ze zijn namelijk gratis meeverzekerd op de polis van de ouders. Kinderen moet wel bijgeschreven worden op één van de polissen van de ouders.

Vragen

Vergelijk de beste verzekeraars

© copyright