Zakelijk

Wie is verantwoordelijk voor een omgestoten vaas en kwijtgeraakte pakketjes?

Vergelijk online je verzekeringen!

Veelgestelde vragen aansprakelijkheidsverzekering


Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

Gebroken of omgestoten vaas door de bezorging. Wat nu?

Stel je hebt een dure vaas besteld via het internet, dan wil je het natuurlijk in goede staat bezorgd hebben. Maar wat als de vaas omgestoten of beschadigd is tijdens het bezorgen? Dan ligt de verantwoordelijkheid bij de eigenaar van de webshop. Ook als je vaas beschadigd wordt doordat de bezorger bijvoorbeeld je pakketje over de schutting gooit. In het geval dat de webshop vermoed dat het pakket na bezorging beschadigd is en in eerste instantie geen vergoeding wilt uitkeren, dan kun je jezelf beroepen op het herroepingsrecht. In dit geval kan de retailer het bedrag van de rekening verminderen.

Pakketje kwijtgeraakt, Wie is er verantwoordelijk?

In 2022 werden er 611 miljoen pakketjes bezorgd in Nederland volgens de gegevens van Autoriteit Consument & Markt (ACM). Tijdens de bezorging van de miljoenen pakketten kan het weleens voorkomen dat er een pakketje kwijt wordt geraakt. Wie is er dan verantwoordelijk? Wanneer je een product koopt, heb je een (koop)overeenkomst afgesloten met de verkoper. In dit geval is de verkoper wettelijk verplicht om ervoor te zorgen dat je pakketje in goede staat wordt bezorgd. Als je pakketje wordt kwijtgeraakt, dan is die verkoper hiervoor verantwoordelijk. De verkoper kan moet dan verplicht de aankoopprijs van het product terugbetalen aan de koper. Het is belangrijk om in zulke gevallen zo snel als mogelijk contact op te nemen met de verkoper van het product.

Hoe helpt een aansprakelijkheidsverzekering jou?

Ooit gedacht aan het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering? Met behulp van deze verzekering kun je schaden aan anderen door jou, je kinderen en zelfs je huisdieren laten verzekeren. Het is altijd fijn dat je in zulke gevallen goed gedekt bent door je verzekering. Zo hoef je je geen zorgen te maken voor onverwachte hoogoplopende kosten bij schade.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Ben je benieuwd welke aansprakelijkheidsverzekering het beste bij jouw situatie past? Maak dan gebruik van onze vergelijkingstool. Onze vergelijker vind gemakkelijk en snel de beste aansprakelijkheidsverzekering voor jouw wensen en behoeften. Klik op de ‘vergelijk aansprakelijkheidsverzekeringen’ en bespaar geld door te vergelijken.. Vergelijken, afsluiten en besparen doe je bij Verzekering.nl

Vergelijk aansprakelijkheidsverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven