Is mijn aansprakelijkheidsverzekering ook in het buitenland geldig?

Veelgestelde vragen aansprakelijkheidsverzekering


Start met kiezen

Is mijn aansprakelijkheidsverzekering ook in het buitenland geldig?

Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering in het buitenland?

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt alle schade die ontstaat vanuit de schuld van de verzekerde partij of de schade die ontstaat uit risicoaansprakelijkheid. Je bent aansprakelijk wanneer je iets doet waardoor er schade ontstaat. Sta je op het punt om een mooie reis te maken? Of ga je op een korte city trip met je vrienden, vriendinnen of geliefde? Met een aansprakelijkheidsverzekering ga je altijd veilig op pad en voorkom je financiële schade.

Aansprakelijkheidsverzekering buitenland

Nu kan het gebeuren dat je in het buitenland schade aanbrengt. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je in het binnen- en buitenland (wereldwijd) verzekerd en is je aansprakelijkheidsverzekering dus geldig. Bij de meeste aansprakelijkheidsverzekeringen in Nederland is het buitenland automatisch meeverzekerd. Als je met de auto, motor of scooter in het buitenland bent is het ook belangrijk om gedekt te zijn voor schade. De meeste WA-verzekeringen dekken ook schade in het buitenland.

Wat valt er exact onder een aansprakelijkheidsverzekering?

De schade die jou of je gezelschap veroorzaakt wordt bijvoorbeeld altijd vergoedt. Om erachter te komen wat er binnen en buiten de dekking van je aansprakelijkheidsverzekering valt kun je onze vergelijker raadplegen.

Verhuizen of emigreren naar het buitenland

Je aansprakelijkheidsverzekering in het buitenland stopt als je langer dan 12 maanden in het buitenland verblijft of als je verhuist naar een buitenlands adres. Om in het buitenland verzekert te zijn moet je in Nederland een vaste woon- of verblijfplaats hebben. Wanneer je dus naar het buitenland verhuist vervalt de aansprakelijkheidsverzekering.

Check je polis!

Veel verzekeraars zullen de schade binnen Europa en daarbuiten vergoeden. Let op! Er kunnen grote verschillen zijn tussen verschillende verzekeraars. Check voordat je op vakantie gaat dus altijd je polis om te checken hoe het zit met dekking in het buitenland. Ben je erachter gekomen dat jouw verzekeraar niet zoveel vergoed in het buitenland? Gebruik onze vergelijker en kom erachter welke aansprakelijkheidsverzekering wel bij jou past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven