Zakelijk

Is mijn aansprakelijkheidsverzekering ook in het buitenland geldig?

Veelgestelde vragen aansprakelijkheidsverzekering


Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

Wat wordt gedekt door een aansprakelijkheidsverzekering? Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade die voortvloeit uit de schuld van de verzekerde partij of schade die ontstaat door risicoaansprakelijkheid. Je bent aansprakelijk wanneer jouw handelingen schade veroorzaken. Maar is jouw aansprakelijkheidsverzekering ook in het buitenland geldig? 

Sta je op het punt om een prachtige reis te maken of ga je op een korte citytrip met vrienden, vriendinnen of je geliefde? Met een aansprakelijkheidsverzekering ga je altijd veilig op pad en voorkom je financiële schade, dus ook in het buitenland. Kijk wel goed in de polis van jouw verzekeraar of je echt verzekerd bent. Wil je weten hoe dit zit? Wij leggen het je hieronder uit.

Aansprakelijkheidsverzekering in het buitenland

Het kan voorkomen dat je in het buitenland schade veroorzaakt. Gelukkig ben je met een aansprakelijkheidsverzekering zowel in het binnen- als buitenland (wereldwijd) gedekt, en is je verzekering dus geldig. Bij de meeste aansprakelijkheidsverzekeringen in Nederland is dekking in het buitenland automatisch inbegrepen, maar dit is niet hetzelfde bij elke verzekeraar. 

 

 

 

Verhuizen of emigreren naar het buitenland

Je aansprakelijkheidsverzekering in het buitenland eindigt als je langer dan 12 maanden in het buitenland verblijft of als je verhuist naar een buitenlands adres. Om in het buitenland verzekerd te zijn, moet je in Nederland een vaste woon- of verblijfplaats hebben. Verhuis je naar het buitenland, dan vervalt de aansprakelijkheidsverzekering.

Wat valt precies onder een aansprakelijkheidsverzekering in het buitenland?

Schade veroorzaakt door jou of je gezelschap wordt bijvoorbeeld altijd vergoed. Om inzicht te krijgen in wat wel en niet gedekt is en waar je gedekt bent door je aansprakelijkheidsverzekering, kun je onze vergelijker raadplegen onderaan de pagina. Of klik hier om meer informatie te zien.

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Veel verzekeraars vergoeden schade zowel binnen Europa als daarbuiten. Let op! Er kunnen aanzienlijke verschillen zijn tussen verschillende verzekeraars. Controleer daarom altijd je polis voordat je op vakantie gaat om te zien hoe het zit met de dekking in het buitenland. Mocht je ontdekken dat jouw verzekeraar minder dekt in het buitenland, maak dan gebruik van onze vergelijker om de aansprakelijkheidsverzekering te vinden die bij jou past.

Vergelijk aansprakelijkheidsverzekering

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven