Is een aansprakelijkheidsverzekering noodzakelijk?

Veelgestelde vragen aansprakelijkheidsverzekering


Start met kiezen

Is een aansprakelijkheidsverzekering noodzakelijk?

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die je dekt wanneer er schade wordt veroorzaakt door een persoon. Schade die per ongeluk ontstaat door particulieren, kan erin resulteren dat er flinke bedragen moeten worden betaald. Het gevolg hiervan kan zijn dat iemand persoonlijk failliet wordt verklaard. Om dit te voorkomen, is het verstandige om een particuliere aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Zo ben je altijd gedekt tegen schade die je per ongeluk veroorzaakt aan eigendommen van anderen. Letselschade als een gebroken arm of een wond aan het hoofd worden ook gedekt door deze verzekering. De medische kosten vallen onder de dekking van de verzekeraar.

Voorkom financiële schade

Een aansprakelijkheidsverzekering is zeker noodzakelijk. Voor motorrijtuigen is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht, maar voor particulieren niet. Iemand die schade veroorzaakt moet daarvoor betalen. Deze verzekering dekt de financiële schade waar je voor aansprakelijk wordt gesteld.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Stel je voor: je stoot per ongeluk een dure vaas om bij de buren of een van je kinderen maakt een tekening met een steen op een geparkeerde auto. Dit zijn dure grapjes wanneer je dat zelf moet betalen. In het geval van letselschade kunnen de kosten nog hoger uitvallen. Het is dus zeer verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten zodat je voor dit soort dingen wordt gedekt.

Een aansprakelijkheidsverzekering kan veel schade dekken

Deze verzekering dekt ook schade die wordt veroorzaakt door een inwonende (groot)ouder, een tijdelijke logee en huisdieren. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Wat ook handig is aan deze verzekering is dat opzettelijk veroorzaakte schade door kinderen tot 14 jaar is meeverzekerd.

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Ook als bedrijf is het sterk aan te raden om een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Als jouw bedrijf werkt met grote gereedschappen of aan eigendommen van andere bedrijven, is een aansprakelijkheidsverzekering zeer handig. Als een medewerker van een bedrijf per ongeluk schade veroorzaakt aan eigendommen van een ander bedrijf zal het bedrijf niet aansprakelijk worden gesteld voor de ontstane schade. Het bedrijf hoeft dan geen gigantische bedrag te betalen om reparatiekosten te dekken. Deze zakelijke verzekering komt wel met een redelijke investering. Wees daarom van te voren op de hoogte van de premie die je moet betalen. Op die manier kan je inschatten of het inderdaad handig is om voor jouw bedrijf deze verzekering af te sluiten. Wanneer het in eerste instantie niet rendabel lijkt kan het beter zijn om de verzekering pas op een later moment af te sluiten.

Meer weten over aansprakelijkheidsverzekeringen?

Verzekering.nl geeft je inzage in alle beschikbare aansprakelijkheidsverzekeringen. Hier kan je ze met elkaar vergelijken en het filter is aan te passen op jouw eigen situatie. Heb je nog meer vragen aansprakelijkheidsverzekeringen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven