Zakelijk

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Veelgestelde vragen aansprakelijkheidsverzekering


Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering. Wat is dat? Bij een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd wanneer jij, een gezinslid of jouw huisdier schade veroorzaakt aan een derde. Schade kan snel oplopen. Een aansprakelijkheidsverzekering biedt dan dekking. De verzekeraar betaalt dan de schade. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel raadzaam. Je kan bij het afsluiten kiezen voor een alleenstaande dekking of een gezinsdekking.

Voor wie is een aansprakelijkheidsverzekering?

Iedereen kan in principe een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten wanneer zij zich willen indekken tegen schade die aangebracht wordt aan anderen. Een aansprakelijkheidsverzekering is namelijk niet verplicht. Ondanks dat een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht is, is het wel verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Wanneer je geen verzekering hebt en schade aan een ander toebrengt moet je alles uit eigen zak betalen.

Wat houdt een aansprakelijkheidsverzekering in?

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering? Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering waarmee je jezelf kan indekken tegen schade die je aanricht aan anderen of hun spullen. Het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht in Nederland. Echter is het wel aan te raden om jezelf te verzekeren met een aansprakelijkheidsverzekering. Bekijk de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekeringen via Verzekering.nl.

Wat wordt er vergoed met een aansprakelijkheidsverzekering?

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering en wat wordt er vergoed? Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering, waarmee je zelf kan indekken tegen schade die je veroorzaakt bij een ander. Er is echter wel een uitzondering bij de vergoeding van een aansprakelijkheidsverzekering. Wanneer je schade veroorzaakt door roekeloosheid of met opzet, dan wordt de schade je veroorzaakt hebt niet vergoed. Een aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking in de volgende gevallen:

  • Wanneer je schade aanricht aan anderen en hun bezittingen.
  • Wanneer je partner of je kind schade veroorzaakt aan anderen of hun bezittingen.
  • Wanneer je huisdier schade aanricht aan anderen en hun bezittingen.

Hoe kan ik een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Een aansprakelijkheidsverzekering kun je snel en simpel online afsluiten via Verzkering.nl. Via Verzekering.nl kun je de beste aansprakelijkheidsverzekeringen tegen de scherpste premies vinden. Wat is een aansprakelijkheidsverzekering? Met behulp van een aansprakelijkheidsverzekering kun je jezelf goed verzekeren voor schade die je aanbrengt aan anderen of hun spullen. Wil je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten zonder te veel geld te betalen aan je maandelijkse premie? Dan kun je via Verzekering.nl met behulp van de knop hieronder de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Vergelijk aansprakelijkheidsverzekering

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven