Zakelijk

Valt schade door je hond onder de Aansprakelijkheidsverzekering?

Veelgestelde vragen valt schade door je hond onder de Aansprakelijkheidsverzekering?


Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering, waarmee je schade kunt dekken die je veroorzaakt aan anderen of hun bezittingen. Maar stel je voor dat je hond schade veroorzaakt aan een ander. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een gebroken ruit. Welke verzekering dekt dan deze schade voor je? In het geval dat je hond schade veroorzaakt aan anderen of hun bezittingen, kun je beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt dus de schade die je hond veroorzaakt aan anderen.

Welke verzekering dekt schade door mijn hond?

Stel je voor dat je hond schade heeft veroorzaakt? Welke verzekering dekt deze schade dan? In het geval dat je huisdier schade veroorzaakt, dan valt dat onder de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, ook wel AVP genoemd.

Ik heb een huisdier. Vallen alle huisdieren onder de AVP?

Een huisdier hebben kan soms knap lastig zijn. Zo kan je huisdier op bepaalde momenten speels of onhandig zijn, waardoor het flink wat schade kan aanrichten aan anderen of hun bezittingen. Als eigenaar van een huisdier betekent het dat je aansprakelijk bent voor de schade van je huisdier. Een aansprakelijkheidsverzekering kan ervoor zorgen dat de kosten van de schade, die je huisdier aanricht, gedekt worden.

Een aansprakelijkheidsverzekering hond meeverzekerd

Een aansprakelijkheidsverzekering hond meeverzekerd? Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt als jij of je hond schade aanricht aan een ander. De kosten van de schade die jij of je hond aanricht aan een ander kunnen flink oplopen. Het is dan ook begrijpelijk dat je niet plotseling voor onverwachte kosten wilt komen staan. Een aansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat de kosten van schade, die door je hond is veroorzaakt, worden gedekt.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven