AIG Verzekeringen

Waarom AIG Verzekeringen
AIG is sinds 1919 actief in verzekeringen en is actief in meer dan 80 landen. Verken de opties voor jouw onderneming.

AIG Europe S.A. is een betrouwbare en grote verzekeraar in het verzekeringslandschap wereldwijd, wat handelt onder de naam AIG Europe, Netherlands. Wereldwijd is AIG verzekeringen in meer dan 80 landen jurisdicties actief als verzekeraar. Wereldwijd zijn ze een van de grootste spelers binnen het verzekeringslandschap. De verzekeraar is voornamelijk zakelijk en gericht op bedrijven. Of je jouw bedrijf nou wilt beschermen voor de gevolgen van stormschade of voor diefstal van je goederen en helpt je graag bij het verzekeren en het voor te bereiden voor alles wat komen kan.

AIG, volledig geschreven American International Group, is in 1919 opgericht in Shanghai. In Nederland is het kantoor in 1974 opgericht en ondertussen telt het kantoor meer dan 120 werknemers.

Het doel van AIG

De doelstelling van AIG Europe is om de wereld veiliger te maken. Met die missie en de geschiedenis van het bedrijf, helpt AIG bedrijven om zich voor te bereiden op de toekomst. AIG verzekeringen staat voor verbetering en een veiligere toekomst. AIG verzekeringen was de eerste verzekeraar die een cyberverzekering aanbood om cyberrisico’s tegen te gaan. Verder willen ze steden voorbereiden op mogelijke natuurrampen en zorgen.

AIG verzekeringen houdt zich niet alleen bezig met de financiële dienstverlening. Ze zetten zich niet alleen in voor hun klanten, maar ze doen ook het beste voor hun collega’s en de maatschappij. Werknemers van AIG verzekeringen hebben een Volunteer Time Off programma. Dit houdt in dat de werknemers aangemoedigd worden om iets te betekenen voor de maatschappij en samenleving. Met die programma willen ze stimuleren dat de werknemers een doel supporten wat naar hun hart ligt. Verder doneert AIG verzekeringen jaarlijks € 6 miljoen aan non-profit organisaties die werknemers ondersteunen.

Gevolmachtigde agenten AIG verzekeringen

Bij AIG Europe is het mogelijk om een schadeverzekering via een onafhankelijke bemiddelaar en via gevolmachtigde agenten af te sluiten. Deze onafhankelijke bemiddelaars en gemachtigde agenten hebben de bevoegdheid gekregen om namens AIG verzekeringsproducten aan te bieden. Zij beschikken over de vereiste vergunningen om volmacht verzekeringen aan te bieden. Deze verzekeringsproducten zijn vooraf al afgesproken en in alle gevallen blijft AIG ook de risicodrager. Een gevolmachtigde agent is ten alle tijd onafhankelijk. Het kan daarom goed voorkomen dat er niet alleen verzekeringen van één verzekeraar worden aangeboden, maar dat er ook andere verzekeringsproducten van andere verzekeraars worden aangeboden. Gevolmachtigde agenten kunnen niet verplicht worden om alleen verzekeringen in volmacht bij een verzekeraar onder te brengen. Het aanspreekpunt bij de relatie met een volmacht is de gevolmachtigde agent of de bemiddelaar.

De verzekeringen die ze uitgeven aan volmachtige agenten zijn zakelijke schadeverzekeringen. Dit zijn verzekeringen binnen de volgende productgroepen:

  • Personal insurance (Collectieve ongevallen)
  • Financial lines (Bestuurdersaansprakelijkheid)
  • Speciality (land- en werkmaterieel)

Cyberverzekering

AIG was de eerste verzekeraar die een verzekering aanbood tegen de online veiligheidsrisico’s. Door middel van een cyberverzekering uit het aanbod van AIG verzekeringen ben je verzekerd voor de cyberrisico’s. Ze helpen bedrijven met het begrijpen van de risico’s voordat je een verzekering kiest. Ze willen de bedrijven bewust maken van de mogelijke risico’s die zich online bevinden. AIG verzekeringen biedt daarom ook een Cyber Impact Scan aan. Dit is een scan die precies aangeeft waar de meeste cyberrisico’s bevinden en wat de impact is van een cyberincident. Een service die ervoor zorgt dat bedrijven weten waar ze te maken mee krijgen.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

AIG verzekeringen biedt ook de beroepsaansprakelijkheidsverzekering aan. Beroepsfouten kunnen altijd en overal voorkomen. Een verkeerd advies of een verkeerde inschatting kunnen leiden tot financiële schade. Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van AIG verzekeringen ben je verzekerd voor deze gevallen. Of er nou financiële schade ontstaat door jezelf of door een van de medewerkers. Je bent altijd verzekerd voor de financiële gevolgen.

Voordelen van verzekeringen afsluiten bij AIG

Ze bieden als verzekeraar verschillende voordelen aan de klant als er een verzekering wordt afgesloten. Met deze voordelen willen ze zich onderscheiden van de concurrenten binnen het verzekeringslandschap. Wij sommen graag de door AIG verzekeringen benoemde voordelen voor je op:

  • Er worden unieke polissen aangeboden die geen uitsluitingen kennen.
  • Verzekeringen wereldwijd op maat.
  • 9000 schade afhandelaars wereldwijd die je overal kunnen helpen.
  • Als je risico’s veranderen helpen ze je graag met het beheren van de risico’s

Contactgegevens AIG Europe Netherlands

Bezoekadres: Crystal Building B, Rivium Boulevard 216 – 218, 2909 LK Capelle aan den IJssel
Postadres: Postbus 8606, 3009 AP Rotterdam
Telefoonnummer: 010-4535455
E-mailadres: info.rotterdam@aig.com

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven