Particulier

AIG beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Waarom AIG beroepsaansprakelijkheidsverzekering
De AIG beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt o.a. aansprakelijkheidsclaims voor jouw onderneming die ontstaan door beroepsfouten.

Beroepsfouten komen bij alle ondernemingen voor. Kleine foutjes zoals een verkeerde berekening of een verkeerd advies kan er al voor zorgen dat de onderneming financiële schade ondervindt. De AIG beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan je onderneming helpen in zulke situaties. Of de schade door jezelf of door een medewerker wordt aangericht maakt in dit geval niet uit. De AIG beroepsaansprakelijkheidsverzekering beidt dekking in beide gevallen. De verzekering beschermt jouw bedrijf voor de financiële schade die derden lijden en die is ontstaan door een beroepsfout van jouw bedrijf en de mogelijke schadeclaims die hier uit voort komen.


De afgelopen jaren is er een stijging geweest in het risico om aansprakelijk gesteld te worden voor schade die ontstaat door een beroepsfout. Door extra bewustwording en veranderingen in het juridische klimaat zijn slachtoffers er zich meer van bewust dat zij de geleden schade kunnen verhalen. De kosten van een beroepsaansprakelijkheidsclaim kunnen hoog oplopen, waardoor het overwegen van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering van belang is. De AIG beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een uitstekende keuze om mogelijk bedrijfsrisico’s tegen te gaan.


Het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is wettelijk niet verplicht. Toch kan het voorkomen dat er geëist wordt dat er een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wordt afgesloten. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door opdrachtgevers, klanten of leveranciers.

De dekkingen van de AIG beroepsaansprakelijkheidsverzekering

AIG heeft verschillende standaarddekkingen buiten de dekking voor beroepsfouten. Zo is er nog meer dekking voor de volgende situaties:

 • De aansprakelijkheid voor fouten gemaakt door ingeschakelde externe deskundigen
 • De reconstructiekosten van de verloren documenten
 • De kosten van het verweer
 • Opzettelijk veroorzaakte smaad en laster

Wil je weten in welke situaties de AIG beroepsaansprakelijkheidsverzekering nog meer dekking biedt? Vul het offerteformulier in en kom in contact met de verzekeringsadviseurs van EVR. Onze specialisten staan klaar om je vragen te beantwoorden en om je te helpen bij het afsluiten van de gewenste verzekering(en).

Voor wie is de verzekering geschikt?

De AIG beroepsaansprakelijkheidsverzekering is geschikt voor een groot aantal ondernemers. Toch richt de verzekeraar zich specifiek op een aantal beroepen. Wij benoemen hieronder de beroepen waar de focus van AIG op ligt:


 • Accountants
 • Advocaten
 • Makelaars o.g.
 • Management consultants
 • Notarissen
 • Assurantietussenpersonen/-makelaars
 • Call centers
 • ICT bedrijven
 • Interim managers
 • Reclame-/marketing-/communicatiebureaus

Uiteraard is het voor andere beroepen ook mogelijk om de AIG beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Onze verzekeringsadviseurs zullen samen met AIG de mogelijkheden onderzoeken of het mogelijk is om de best mogelijk dekking toe te passen op jouw beroep. Ook zzp’ers kunnen gebruik maken van de verzekering.


AIG beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten


Heb je interesse in de AIG beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Vul het offerteformulier in en kom in contact met de verzekeringsadviseurs van EVR. Onze verzekeringsadviseurs zijn gespecialiseerd in het afsluiten van zakelijke verzekeringen. Onze adviseurs zullen contact opnemen omtrent het ingevulde offerteformulier. Na een kort gesprek zal de verzekeringsadviseur de offerte doorlopen en met een passend verzekeringsadvies komen voor jouw onderneming. 

Onze verzekeringsadviseurs nemen je financiële belangen zeer serieus. De adviseurs gaan op zoek naar de best mogelijke verzekering, waardoor je nooit onder- of over verzekerd bent, voor de best mogelijke premie.

Scroll naar boven