Particulier

AIG cyberverzekering

Waarom AIG cyberverzekering
De AIG cyberverzekering dekt jouw onderneming voor de financiële schade die een cyberaanval achterlaat.

Met de steeds toenemende dreiging van cyberaanvallen is het belangrijk om een verzekering te hebben die de schade kan dekken die nadat een onderneming te maken heeft gehad met een cyberaanval. De AIG cyberverzekering biedt dekking voor een breed aantal cyberincidenten en is specifiek gericht op om bedrijven te beschermen tegen de gevolgen van cybercriminaliteit.


De AIG cyberverzekering is een verzekering die specifiek is ontworpen om bedrijven te beschermen tegen de gevolgen van cybercriminaliteit, maar ook om het voorkomen van cyberaanvallen. Cyberaanvallen kunnen variëren van hacking en datadiefstal tot ransomware-aanvallen en cyberafpersing. De AIG cyberverzekering biedt een uitgebreide dekking voor de kosten die voortvloeien uit deze aanvallen, zoals de kosten voor het herstellen van systemen en het betalen van losgeld aan de cybercriminelen.


Voor welke bedrijven is de cyberverzekering geschikt?

De AIG cyberverzekering is geschikt voor bedrijven van verschillende omvang en in verschillende sectoren. De cyberverzekering is vooral van belang voor bedrijven die gevoelige informatie van klanten, werknemers en partners beheren. In dit geval maakt het niet uit wat de grote is van de onderneming, aangezien elk bedrijf een potentieel slachtoffer is voor cybercriminelen.


Door de toenemende digitalisering zijn zo goed als alle bedrijven afhankelijk van technologie, internet en servers en systemen. Hierdoor is het risico op cyberaanvallen verhoogd, waardoor een cyberverzekering van belang is. Servers, systemen en data is voor bedrijven essentieel voor hun bedrijfsvoering.

Bij een cyberincident kan de schade enorm zijn, niet alleen financieel maar ook voor de reputatie en klanttevredenheid. Een cyberverzekering kan hierbij helpen om de financiële risico’s af te dekken.

Wat is er gedekt met de AIG cyberverzekering?

Een AIG cyberverzekering biedt dekking voor bedrijven in geval van schade als gevolg van cyberaanvallen. Deze verzekering kan verschillende soorten kosten dekken, zoals kosten voor gegevensherstel, aansprakelijkheid en forensisch onderzoek. Ook is het mogelijk om de dekking bedrijfsschade af te sluiten. In dit geval zal er dekking worden geboden voor verlies van inkomen als gevolg van onderbrekingen in de bedrijfsvoering en andere kosten die gepaard gaan met het stilliggen van de werkzaamheden.


De verzekering biedt ook de mogelijkheid om een dekking af te sluiten voor juridische bijstand, zodra je aansprakelijk wordt gesteld voor de schade van de cyberaanval. Verder biedt de AIG cyberverzekering de mogelijkheid aan om een aantal diensten te gebruiken zoals, cyberbeveiligingsexperts en crisismanagement. Deze diensten kunnen helpen bij het minimaliseren van de schade.


AIG cyberverzekering afsluiten

Als je interesse hebt in de AIG cyberverzekering, vul dan het offerteformulier in en ontvang zo snel mogelijk een persoonlijk gesprek met onze adviseurs. We zullen jouw specifieke behoeften en wensen bespreken om een op maat gemaakte verzekering te bieden die perfect past bij jouw bedrijf en risico’s op het gebied van cyberbeveiliging minimaliseert.

Scroll naar boven