Particulier

AIG bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Waarom AIG bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
De AIG bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering dekt bestuurders tegen mogelijke schadeclaims, waardoor het privé vermogen wordt beschermt.

De AIG bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die bedrijven en hun bestuurders beschermt tegen mogelijke aansprakelijkheidsclaims die ontstaan doordat er bestuur fouten worden gemaakt. Bestuur fouten kunnen vervelende gevolgen hebben voor de gehele organisatie. Het is daarom van belang om mogelijke fouten in te dekken, zodat de gevolgen van de fout te overzien zijn. Fouten zoals mismanagement, foute financiële rapportages en het niet naleven van wet- en regelgeving zijn enkele voorbeelden die een negatieve impact hebben op de organisatie. Het gevolg hiervan is een aansprakelijkheidsclaim. De bestuurders van de organisatie kunnen door een aansprakelijkheidsclaim geraakt worden in een privé vermogen, waardoor een verzekering van belang is.

Wie is er gedekt en wat is er verzekerd met de AIG bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?

Het wordt aanbevolen dat bestuursleden en toezichthouders van bedrijven een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten, aangezien verkeerde bestuurlijke beslissingen een grote impact kunnen hebben op het bedrijf en vervelende situaties kunnen veroorzaken. De HDI bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor de financiële schade die bestuurders kunnen veroorzaken, waardoor zij gedekt zijn voor mogelijke aansprakelijkheidsclaims en hun privévermogen niet in gevaar komt. Het afsluiten van deze verzekering is van cruciaal belang om de financiële belangen van de bestuurders te beschermen.


De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering geldt voor de hele raad van bestuur, raad van commissarissen en toezichthouders van een N.V. en B.V, maar ook voor een stichting, vereniging of coöperatie.


Het is van belang om in kaart te brengen welke situaties dekking bieden voor jou onderneming, zodat je nooit voor onverwachte kosten komt te staan. Met de AIG bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering ben je standaard verzekerd voor:


  • Persoonlijke aansprakelijkheid
  • Automatisch dekking voor (nieuwe) dochtermaatschappijen
  • Dekking voor voormalige, huidige en toekomstige bestuurders
  • Verdedigingskosten
  • Kosten in noodgevallen
  • Kosten onderzoek en vooronderzoek
  • Public Relations kosten

Bij het afsluiten van een verzekering is het belangrijk om de polisvoorwaarden goed door te nemen. Hierdoor is het duidelijk in welke situaties er dekking is vanuit de verzekeraar. De situaties waarin de verzekeraar wel of geen dekking biedt, worden weergegeven op het polis blad.

Voordelen van bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering bij AIG


Het afsluiten van de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering bij AIG brengt verschillende voordelen met zich mee. Hieronder benoemen we enkele voordelen van het verzekeren bij AIG:


  • Bescherming van het privé vermogen: De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering van AIG zorgt ervoor dat het privévermogen van de bestuurder niet wordt aangetast.
  • Verjaring: De verzekering biedt ook dekking voor bestuursfouten die plaats vonden voordat de verzekering is afgesloten, omdat bestuursfouten pas na 5 jaar verjaren.
  • Vrije advocaat keuze: Bij de verzekering is er de vrijheid om een eigen advocaat te kiezen en worden de verdedigingskosten vanaf het begin van de procedure vergoed.

AIG bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Heb je interesse om de AIG bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Vul dan nu het offerteformulier in en kom in contact met de verzekeringsadviseurs van EVR. Onze verzekeringsspecialisten zullen samen met jou het formulier doornemen, zodat alle wensen en behoeftes in kaart worden gebracht. EVR staat ervoor om jouw financieel belangen te beschermen. Onze adviseurs zullen hun best doen om een passende verzekering te vinden tegen de best mogelijke premie.

Scroll naar boven