Particulier

MKB verzekeringen

Als ondernemer in het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) weet je dat er veel inspanning en hard werken nodig is om je bedrijf op te starten en succesvol te maken. Het beschermen van je bedrijf tegen onverwachte risico’s is van cruciaal belang. MKB verzekeringen bieden hier de oplossing voor.

MKB verzekeringen

Klik op onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

MKB verzekeringen

Aan het ondernemerschap zijn veel risico’s verbonden. Of je nu een startende ondernemer bent met grote ambities of een gevestigde MKB-ondernemer met jarenlang ervaring, één ding is zeker: onverwachte schade en kosten zijn ongewenst. Verschillende MKB verzekeringen nemen deze risico’s (gedeeltelijk) weg.

Waarom zijn MKB verzekeringen belangrijk?

MKB verzekeringen zijn belangrijk om jouw onderneming te beschermen voor calamiteiten die fatale gevolgen kunnen hebben. Hieronder hebben wij een klein overzicht met overige belangrijke punten, waarom een verzekering belangrijk is voor een MKB:

 • Risicobeheer: Ondernemers krijgen dagelijks te maken met verschillende risico’s, zoals brand, diefstal, aansprakelijkheid, vandalisme en andere onvoorziene gebeurtenissen. Het afsluiten van MKB verzekeringen biedt bescherming tegen deze risico’s, waardoor ondernemers zich kunnen concentreren op hun dagelijkse werkzaamheden zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de risico’s.
 • Continuïteit van het bedrijf: Als een onderneming te maken krijgt met financiële schade, zoals een brand die de inventaris beschadigd, kan het voortbestaan van de onderneming in gevaar komen als er geen verzekering is. Door verzekerd te zijn, kan jouw bedrijf snel vervangend materiaal kopen en de bedrijfsvoering voortzetten.
 • Bescherming tegen aansprakelijkheid: Een aansprakelijkheidsclaim van bijvoorbeeld een derde partij kan enorme financiële gevolgen hebben voor een MKB. Aansprakelijkheidsverzekeringen helpen de onderneming te beschermen tegen de kosten van juridische verdediging en eventuele schadevergoedingen.
 • Bescherming van bedrijfsmiddelen: Verzekeringen zoals een inventaris- en goederenverzekering en bedrijfsgebouwverzekering beschermen de bedrijfsmiddelen van een MKB, zoals gebouwen, meubels en voorraden, tegen schade of verlies als gevolg van calamiteiten, zoals brand, diefstal en vandalisme.
 • Rechtsbijstand: Rechtsbijstandverzekeringen helpen bij juridische geschillen en proceskosten, wat van groot belang kan zijn als een MKB in een juridisch conflict.
 • Financiële bescherming: Voor een groot aantal MKB’s zijn de financiële middelen beperkt. Een onverwachte gebeurtenis kan het bedrijf in vervelende financiële problemen brengen. MKB verzekeringen bieden financiële bescherming en zekerheid, waardoor de bedrijven zich kan concentreren op groei en ontwikkeling.

MKB verzekeringen afsluiten

Bij Verzekering.nl begrijpen we dat elk MKB-bedrijf uniek is. Daarom bieden we op maat gemaakte MKB verzekeringen aan die specifiek zijn afgestemd op jouw bedrijfsactiviteiten en risico’s. Vul het offerteverzoek in en kom in contact met de verzekeringsadviseurs van EVR. Onze specialisten zullen je verzekeringsadvies geven over het ingevulde offerteverzoek. Hierdoor sluit je een passende verzekering af, voor de meest gunstige premie.

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

MKB verzekeringen vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

Verzekeringspakketten voor MKB

Verzekering.nl heeft een breed aanbod in MKB verzekeringen beschikbaar. Alle MKB verzekeringen bieden oplossingen voor ondernemers. Wij begrijpen dat je niet elke verzekering wilt afsluiten, daarom adviseren wij om alle risico’s voor jouw bedrijf te analyseren. Hierdoor kan je goed inventariseren welke verzekeringen belangrijk zijn voor jouw bedrijf. Verzekering.nl heeft dit wat makkelijker gemaakt, doordat er drie verschillende verzekeringspakketten zijn om af te sluiten. Binnen deze pakketten heb je de mogelijkheid om losse verzekeringen af te sluiten.


Bedrijvenpakket

Binnen het bedrijvenpakket vallen alle bedrijfsverzekeringen, hierbij kan je denken aan de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, een gebouwenverzekering en een cyberverzekering. Binnen het pakket zijn er tientallen verzekeringen, die jouw onderneming beschermt voor verschillende risico’s. Een aantal MKB verzekeringen zijn voor alle bedrijven van belang en sommige verzekering zijn belangrijk voor bedrijven die actief zijn in een specifieke branche.

Hieronder zullen we kort enkele van de belangrijkste MKB verzekeringen binnen dit pakket benoemen:

 • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering:
  De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt aansprakelijkheidsclaims van derden voor lichamelijke letsels of materiële schade veroorzaakt door de werkzaamheden van het bedrijf. De verzekering biedt bescherming tegen aansprakelijkheidsclaims en de daaruit financiële verliezen die daar uit voortkomen.
 • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering:
  De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt aansprakelijkheidsclaims als gevolg van fouten, nalatigheid of verkeerde adviezen die tot financiële schade bij klanten leiden. Het beschermt jouw bedrijf tegen de kosten van de juridische verdediging en schadevergoedingen.
 • Bedrijfsgebouwenverzekering: De bedrijfsgebouwenverzekering dekt fysieke schade aan het bedrijfsgebouw als gevolg van brand, storm, vandalisme en andere calamiteiten.
 • WEGAS-verzekering: Een WEGAS-verzekering dekt de aansprakelijkheid van de werkgever voor schade of letsel van werknemers die ontstaan tijdens het werk. De WEGAS-verzekering biedt bescherming tegen hoge kosten van schadeclaims en procedures die het gevolg zijn van de schade en/of letsel.

Verzuimpakket

Binnen het verzuimpakket van Verzekering.nl vallen alle MKB verzekeringen die te maken hebben met ziekteverzuim en bedrijfsongevallen. De samenstelling van de MKB verzekeringen binnen het pakket heb je volledig zelf in de hand, waardoor je verzekeringen hoeft af te sluiten die nodig zijn. Voorbeelden van MKB verzekeringen in dit pakket zijn de verzuimverzekering en de WGA Hiaatverzekering. Hieronder zullen wij de verzekeringen kort toelichten:

 • Verzuimverzekering: Een verzuimverzekering biedt dekking voor de kosten van loondoorbetaling aan zieke werknemers. De verzekering beschermt werkgevers tegen de financiële kosten die ontstaan door ziekteverzuim, inclusief de wettelijk verplichte loondoorbetaling bij ziekte van de werknemer. Verder biedt de verzekering hulp aan bij het re-integratie traject.
 • WGA Hiaatverzekering: Een WGA Hiaatverzekering is een aanvullende verzekering op de WGA uitkering. Deze verzekering biedt extra inkomensbescherming voor werknemers die gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn verklaard.

VVE pakket

Het VVE pakket is een verzekeringspakket met verzekeringsoplossingen die geschikt zijn voor de VVE. Een groot aantal van de bedrijfsverzekeringen zijn ook mogelijk voor de VVE, maar toch wordt er geadviseerd aan de Vereniging van Eigenaren om MKB verzekeringen binnen dit pakket af te sluiten. Binnen het VVE pakket zijn de volgende verzekeringen beschikbaar:

 • VvE Gebouwenverzekering
 • VvE Glasverzekering
 • VvE Aansprakelijkheidsverzekering
 • VvE Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
 • VvE Rechtsbijstandverzekering

Het VVE pakket is geschikt voor verschillende VvE’s en biedt dekking voor verschillende soorten gebouwen, waaronder woningen, winkels, kantoren en horecagelegenheden. Dit zorgt ervoor dat elke VVE goed beschermd is, ongeacht het specifieke type gebouw dat zij beheren.

Enkele tips voor je MKB verzekering

Scroll naar boven