Collectieve ongevallenverzekering

Goed collectief verzekerd

Collectieve ongevallenverzekering

Een collectieve ongevallenverzekering is een verzekering, waarmee je jezelf kan verzekeren voor een eenmalige uitkering, in het geval dat je medewerkers blijvend invalide raken of overlijden bij een ongeval. Met behulp van deze verzekering kun je jezelf financieel indekken tegen de gevolgen van schade door een ongeval. Via Verzekering.nl kun je gemakkelijk een collectieve ongevallenverzekering online afsluiten. Bekijk wat er mogelijk is voor jou via Verzekering.nl.

Verplicht een collectieve ongevallenverzekering afsluiten

Een collectieve ongevallenverzekering afsluiten is niet verplicht. Echter kan het wel voorkomen dat de collectieve ongevallenverzekering verplicht wordt gesteld in bepaalde cao’s. Om misverstanden te voorkomen is het van belang om de cao van je branche te bekijken.

De dekking van de collectieve ongevallenverzekering

Een collectieve ongevallenverzekering keert eenmalig een bedrag uit, wanneer je werknemers overlijden of blijvend invalide maken door veelvoorkomende ongevallen. Daarnaast wordt repatriëring van stoffelijk overschot gedekt tot een bedrag van 10.000 euro.

Voorbeelden van wat een collectieve ongevallenverzekering dekt

Voordat je een collectieve ongevallenverzekering afsluit, is het belangrijk om te weten in welke situaties de kosten worden gedekt. In volgende situaties dekt de collectieve ongevallenverzekering de kosten:

  • Dekking bij overlijden of blijvende invaliditeit van werknemers.
  • Vergoeding om werknemers te helpen om aan werk te komen. Voor omscholing maximaal tot €10.000 en maximaal tot € 5.000 voor aanpassingen aan woningen, werkplekken of voertuigen.
  • Dekking voor al je werknemers.

Voordelen van een collectieve ongevallenverzekering

Alhoewel ongelukken niet altijd hoeven te leiden tot blijvende invaliditeit of overlijden, kan het toch slim zijn om jezelf goed in te dekken met een collectieve ongevallenverzekering. Naast goed werkgeverschap tonen is het financieel gezien ook fijn om jezelf goed in te dekken tegen de financiële gevolgen, die vaak komen kijken bij ongevallen. Daarnaast wordt er het goed regelen van deze ongevallenverzekering vaak verplicht gesteld in cao’s.

De hoogte van de vergoeding

De vergoeding van de collectieve ongevallenverzekering wordt slechts één keer uitgekeerd. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de mate waarin de werknemer invalide is geraakt. Stel je voor dat de werknemer korter dan een jaar in je onderneming werkzaam is geweest, dan wordt de uitkering van de vergoeding op maandelijkse basis omgezet naar een volledig jaarsalaris.

Afsluiten ongevallenverzekering collectief

Omdat je niet alles kan zien aankomen, is het goed om je in te dekken tegen de financiële gevolgen van een ongeval. Werknemers kunnen door een bedrijf gerelateerd ongeval ernstig invalide raken of zelfs overlijden. Met behulp van een collectieve ongevallenverzekering kun je je zaken goed op orde hebben en ben je goed gedekt tegen de financiële gevolgen van een ongeval. Bekijk de beste ongevallenverzekeringen via Verzkering.nl.

Vergelijk ongevallenverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven