- Verzekeringen
- Nieuws
- Over ons
- Offerte aanvragenBedrijvenpakketZorgeloos ondernemen, bewust zijn van je bedrijfsrisico’s en deze afdekken met de juiste bedrijfsverzekeringen.
Veel voorkomende verzekeringen:
- Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
- Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
- Cyberverzekering
- ...
VerzuimpakketVerzekerd zijn voor het loon van langdurig zieke werknemers. Ontzorgd worden in de begeleiding (de re-integratie) zodat men zo snel als mogelijk weer aan de slag kan.Veel voorkomende verzekeringen:
- Verzuimverzekering
- WGA Gat Verzekering
- WIA Excedentverzekering
- ...
VVE pakketSpeciaal voor een Vereniging van Eigenaren. Een compleet aanbod VvE verzekeringen tegen zeer gunstige voorwaarden en premie.Veel voorkomende verzekeringen:
- Aansprakelijkheidsverzekering
- Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
- Gebouwenverzekering
- ...
Advies vanuit EVRTwijfel je in je keuzes en wens je een advies. Voorkom verkeerde keuzes en laat je bijstaan door één van de deskundige adviseurs van EVR.- Kennis van zaken
- Volledig onafhankelijk
- Ruim aanbod
Collectieve ongevallenverzekering
Een collectieve ongevallenverzekering biedt financiële bescherming voor werknemers die tijdens werktijden of woon-werkverkeer bij een ongeval betrokken raken.
Collectieve ongevallenverzekering afsluiten?
Bescherm je bedrijf tegen financiële risico’s bij bedrijfsongevallen. Klik hieronder en vul de informatie in voor een offerte op maat voor jouw organisatie.
Home Collectieve ongevallenverzekering
Waarom een collectieve ongevallenverzekering?
Wat is een collectieve ongevallenverzekering?
Een collectieve ongevallenverzekering biedt financiële dekking wanneer werknemers blijvend invalide raken of overlijden als gevolg van een ongeval. Deze verzekering biedt dekking tijdens werktijden en het woon-werkverkeer. Optioneel kan deze verzekering uitgebreid worden naar een doorlopende dekking, die de verzekerde personen 24 uur per dag beschermt. Deze schadevergoeding wordt uitgekeerd op basis van het gekozen verzekerde bedrag. In geval van overlijden wordt de schadevergoeding uitbetaald aan de nabestaanden van de werknemer.
Waarom een collectieve ongevallenverzekering afsluiten?
Als werkgever wil je optimale dekking bieden voor alle werknemers van het bedrijf. Met een collectieve ongevallenverzekering zorg je voor passende compensatie wanneer een werknemer betrokken raakt bij een ongeval. Het afsluiten van deze verzekering draagt bij aan goed werkgeverschap en biedt financiële bescherming tegen de hoge kosten van bedrijfsongevallen. Hiermee zorg je niet alleen voor de veiligheid en het welzijn van je werknemers, maar ook voor de continuïteit en financiële stabiliteit van je bedrijf.
De dekking voor werknemers wordt uitgekeerd op basis van een vast bedrag of het jaarloon. Als bedrijf kan je ervoor kiezen om groep zoals DGA’s of bezoekers mee te verzekeren, voor de meeverzekerde groepen geldt een uitkering op basis van een vast bedrag bij overlijden of blijvende invaliditeit. Naast de dekking voor werknemers biedt de collectieve ongevallenverzekering ook ondersteuning voor ondernemers. Afhankelijk van de verzekeraar wordt er dekking geboden voor het werven van nieuw personeel of bijvoorbeeld het tijdelijk inhuren van hulpkrachten.
Collectieve ongevallenverzekering afsluiten?
Ben je op zoek naar een collectieve ongevallenverzekering die bij jouw bedrijf past? Vul dan je (bedrijfs)gegevens in door op ‘offerte aanvragen’ te klikken. Na het invullen van de offerte aanvraag kom je in contact met de adviseurs van EVR, onze experts doen er alles aan om ondersteuning te bieden bij het vinden van de perfecte verzekering.
Met een persoonlijk advies op maat en een goed gesprek met onze verzekeringsadviseurs, ontdek je snel welke verzekering aansluit bij jouw organisatie. Wij nemen de financiële belangen serieus en zetten ons volledig in om de best mogelijke dekking en premie te vinden. Bij ons staat het bedrijfsbelang voorop en we zoeken graag met jou naar een collectieve ongevallenverzekering waar je echt iets aan hebt. Klik op de knop hieronder voor een offerte op maat.
Keuze uit de beste collectieve ongevallenverzekeraars
Wij werken o.a. samen met
Zo vraag je gemakkelijk een collectieve ongevallenverzekering aan
Stel hier jouw pakket met bedrijfsverzekeringen samen
1
Stap 1: Kies je verzekering
Selecteer de collectieve ongevallenverzekering en eventueel andere verzekering(en).
2
Stap 2: Advies door EVR
Een ervaren adviseur neemt contact met je op en spreekt je verzoek met je door.
3
Stap 3: Offerte op maat
De adviseur maakt een vergelijking en zorgt voor een offerte op maat.
4
Stap 4: Sluit je verzekering af
Je bent akkoord en sluit de collectieve ongevallenverzekering af.
Alles wat je moet weten over de collectieve ongevallenverzekering
Dekkingsoverzicht van de collectieve ongevallenverzekering
Met een collectieve ongevallenverzekering bied je uitgebreide bescherming voor alle werknemers van het bedrijf. Als werkgever is het belangrijk om te begrijpen waarvoor je de werknemers beschermt met deze verzekering. Hieronder staat een overzicht van wat doorgaans wel en niet wordt verzekerd. Let op, de dekkingen en uitsluitingen kunnen per verzekeraar verschillen.
Wat wordt er wel gedekt?
- Uitkering bij tijdelijke of blijvende invaliditeit
- Uitkering bij overlijden
- Medische kosten
Wat wordt er niet gedekt?
- Ongevallen door opzet
- Ongevallen veroorzaakt door illegale activiteiten
- Ongevallen door een ziekte of gevaarlijke sport
- Fraude
Aanvullende dekkingen
Met een functionele dekking is er alleen dekking tijdens werktijd en tussen woon en werk verkeer. De doorlopende dekking zorgt ervoor dat de verzekerde personen ook buiten werk- en reistijden gedekt zijn.
Bedrijven die een collectieve ongevallenverzekering afsluiten, kiezen vaak ook voor deze verzekeringen:
Een verzuimverzekering biedt financiële bescherming tegen de kosten die ontstaan bij ziekteverzuim van medewerkers. Wanneer een medewerker niet in staat is om te werken, bijvoorbeeld door ziekte of een ongeval, zorgt deze verzekering ervoor dat de werkgever het loon kan doorbetalen. Lees verder voor meer informatie over deze verzekering.
De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vormt de basis van het zakelijke verzekeringspakket. Met deze verzekering wordt de onderneming gedekt tegen materiële schade en letselschade nadat de onderneming aansprakelijk is gesteld. Klik hier voor meer informatie.
Eigen risico bij collectieve ongevallenverzekering
Bij een collectieve ongevallenverzekering is er doorgaans geen eigen risico van toepassing. De verzekering keert een vooraf vastgesteld bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval. Dit gebeurt zonder dat er een eigen risico afgetrokken wordt van deze uitkering. Het is echter altijd belangrijk om de specifieke polisvoorwaarden te controleren, aangezien deze kunnen variëren tussen verschillende verzekeraars en polissen.
Is een collectieve ongevallenverzekering verplicht?
Een collectieve ongevallenverzekering is in Nederland niet wettelijk verplicht voor organisaties. In sommige sectoren wordt het echter wel verplicht gesteld in de cao om een dergelijke verzekering af te sluiten. Zelfs wanneer een collectieve ongevallenverzekering niet wettelijk verplicht is maar wel in de cao wordt vermeld, biedt u als werkgever een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde door deze verzekering af te sluiten. Om tragische situaties en hoge financiële kosten te voorkomen, wordt vaak aangeraden om een collectieve ongevallenverzekering af te sluiten. Dit toont goed werkgeverschap, omdat er op deze manier een financieel vangnet wordt creëert voor de werknemers en hun nabestaanden, wat bijdraagt aan hun welzijn en gemoedsrust.
Het belang van deskundig advies bij het afsluiten van een collectieve ongevallenverzekering
Het is belangrijk voor professionals en bedrijven om deskundig advies in te winnen bij het afsluiten van een collectieve ongevallenverzekering. Deze verzekering biedt bescherming voor werknemers en andere meeverzekerden tegen ongevallen. Er wordt een uitkering geboden wanneer iemand bijvoorbeeld tijdelijk of blijvend invalide raakt, of in het ergste geval, komt te overlijden. Het is van belang om deze gebeurtenissen te dekken om financiële risico’s te beperken en bij te dragen aan goed werkgeverschap.
Het inschakelen van een specialist is daarom van onschatbare waarde. Het verzekert je niet alleen van gemoedsrust door de bevestiging dat je goed beschermd bent, maar het helpt ook financiële verliezen te voorkomen die door onvoldoende dekking kunnen ontstaan. Door te investeren in professioneel advies zorg je voor de best mogelijke bescherming voor jezelf en je onderneming. Een deskundige kan namelijk een verzekeringsoplossing op maat samenstellen, die perfect aansluit bij jouw specifieke bedrijf, de unieke risico’s die daarbij horen, en de eisen van jouw branche. Gezien de diversiteit in risico’s tussen verschillende sectoren en beroepen is dit een essentiële stap. Ontdek hieronder wat EVR voor jouw bedrijf kan betekenen.
Identificatie van de specifieke risico's
Elk bedrijf heeft zijn eigen set van potentiële risico's. Een glazenwasser heeft bijvoorbeeld andere verzekeringsbehoeften dan een supermarkt. Wij kunnen op het gebied van verzekeringen helpen bij het identificeren van deze specifieke risico's, zodat je verzekering bescherming biedt tegen de meest relevante dreigingen voor jouw praktijk of bedrijf.
Begrijpen van de polisvoorwaarden
De voorwaarden, dekkingen en uitsluitingen van een verzekeraar kunnen vragen oproepen. Een deskundige kan deze voorwaarden verhelderen en ervoor zorgen dat je volledig begrijpt wat wel en niet gedekt is. Dit inzicht is waardevol bij het maken van een geïnformeerde beslissing over de verzekering die het beste bij jouw behoeften past.
Optimaliseren van dekking en kosten
Wij geven advies over hoe je de meest kosteneffectieve dekking krijgt zonder in te leveren op essentiële bescherming. Dit kan onder meer het aanpassen van dekkingslimieten en eigen risico's omvatten, afhankelijk van jouw specifieke risicotolerantie en financiële situatie.
Voortdurende ondersteuning
De behoeften van een professionele praktijk of bedrijf kunnen veranderen naarmate het groeit of zich ontwikkelt. Wij bieden voortdurende ondersteuning en kunnen adviseren over aanpassingen aan jouw polis om aan deze veranderende behoeften te voldoen. Dit zorgt ervoor dat je altijd beschermd bent tegen de gevolgen van ongevallen.
Hoe wordt de premie bepaald?
Om een concreet risicoprofiel van een bedrijf op te stellen, overweegt de verzekeraar meerdere factoren bij het bepalen van de premie. Hier volgen enkele factoren die verzekeraars gebruiken om de premie vast te stellen. Let op, deze factoren kunnen per verzekeraar verschillen.
1. Werkzaamheden
Bij het aanvragen van een collectieve ongevallenverzekering wordt gevraagd naar de aard van de werkzaamheden. Deze informatie helpt de verzekeraar om het risico op bedrijfsongevallen in te schatten.
2. Functionele of doorlopende dekking
Met een functionele dekking bied je alleen bescherming voor ongevallen tijdens werktijd of het woon-werkverkeer. De doorlopende dekking biedt daarentegen te allen tijde bescherming aan de werknemers en meeverzekerden.
3. Meeverzekerde groepen
De niet werknemers die meeverzekerd worden hebben invloed op de premie. De groepen die een bedrijf kan laten meeverzekeren zijn bijvoorbeeld; bedrijfshulpverlener, commissarissen, DGA’s, freelancers, kinderen, leden, maten, meewerkende gezinsleden van directie, oproepkrachten, stagiairs, uitzendkrachten, vennoten of vrijwilligers. Hoe meer groepen meeverzekerd worden, hoe hoger de premie zal uitvallen.
4. Aantal verzekerde werknemers en meeverzekerde personen
Voor elke verzekerde groep, zoals werknemers, DGA’s en eigenaren, worden het aantal verzekerde personen van deze groepen vastgesteld. Dit geeft een indicatie van de omvang van de verzekering. Op basis van de grootte van de te verzekeren groep wordt de premie vastgesteld.
5. Verzekerde bedrag bij overlijden en invaliditeit
Voor elke verzekerde groep, zoals werknemers, DGA’s (Directeur-Grootaandeelhouders) en eigenaren, wordt het aantal verzekerde personen vastgesteld. Dit geeft een indicatie van de omvang van de verzekering. De premie wordt bepaald op basis van de verzekerde bedragen, de eventuele loonsom en de grootte van de te verzekeren groep. Voor werknemers kan dit een vast bedrag zijn of gebaseerd worden op de jaarlonen. Voor de overige groepen kan alleen een vast bedrag gekozen worden.
Weten wat jouw premie voor een collectieve ongevallenverzekering wordt?
Ontvang een offerte op maat
Uitkeringspercentages bij letselschade
Wordt een werknemer blijvend invalide door een ongeval? Dan betaalt de verzekeraar maximaal het gekozen verzekerde bedrag uit. Hoeveel de werknemer daadwerkelijk krijgt, hangt af van:
- Welk deel van het lichaam blijvend invalide is geraakt.
- Voor welk percentage dit deel van het lichaam invalide is geworden. Met andere woorden: of de functie van dat deel van het lichaam geheel of gedeeltelijk verloren is gegaan.
Bij gedeeltelijke blijvende invaliditeit van een lichaamsdeel wordt een deel van de uitkering verstrekt, gebaseerd op het percentage van de invaliditeit. Hier is een voorbeeld met een gekozen verzekerde bedrag van € 80.000: Stel, door een ongeval raakt een werknemer blijvend invalide aan zijn of haar elleboog. Na medisch onderzoek blijkt dat er sprake is van 25% blijvend functieverlies. Bij volledig functieverlies zou je 20% van het verzekerde bedrag ontvangen bij de meeste verzekeraars. In dit voorbeeld betalen de verzekeraars de werknemer dan € 4.000,- (20% van € 80.000,- is € 16.000,-, en daar 25% van is € 4.000,-).
Let op: Verzekeraars kunnen verschillen in de percentages, dus het is belangrijk om goed de polisvoorwaarden te lezen.
In welke scenario’s kan een collectieve ongevallenverzekering jou helpen?
Ondernemers sluiten een collectieve ongevallenverzekering af om ruime bescherming te bieden aan de werknemers van het bedrijf. Hieronder worden scenario’s uitgelicht waar de collectieve ongevallenverzekering uitkomst kan bieden. De scenario’s bevatten een situatieschets en de rol van de verzekeraar bij ongevallen.
Een medewerker van een IT-bedrijf raakt betrokken bij een auto-ongeluk onderweg van kantoor naar huis. Door het ongeluk is de medewerker blijvend invalide geworden. De verzekeraar zal een bedrag uitkeren dat gelijk is aan het gekozen verzekerde bedrag van het bedrijf. In dit geval heeft het IT-bedrijf twee keer het jaarloon als verzekerde bedrag gekozen. Van dit bedrag ontvangt de werknemer het uitkeringspercentage dat is vastgesteld op basis van de medische verklaring.
Een medewerker van een meubel producent komt te overlijden door een bedrijfsongeval in de fabriekshal. De verzekeraar zal in dit geval het verzekerde bedrag uitkeren aan de nabestaande van de overleden werknemer.
Een schilder valt tijdens de werkzaamheden, ondanks de vereiste veiligheidsmaatregelen, van een ladder en loopt ernstig hoofdletsel op. Door dit ongeval is de schilder blijvend invalide en niet in staat om te werken. Het schilderbedrijf heeft bij het afsluiten van de verzekering gekozen voor het uitkeren van vaste bedragen bij ongevallen. De werknemer zal in dit geval een percentage van het vaste bedrag ontvangen ter compensatie.
Tips voor je collectieve ongevallenverzekering
Tip 1: Zorg voor een correcte inventarisatie van het aantal verzekerde
Door het correcte aantal verzekerde door te geven voorkom je een onderverzekering. Dit kan invloed hebben op de uitbetalingen van schadeclaims.
Tip 2: Evalueer polis regelmatig
Evalueer de polis regelmatig om ervoor te zorgen dat deze nog steeds voldoet aan de behoeften van je organisatie en werknemers, vooral bij veranderingen in bedrijfsactiviteiten of personeelsbestand.
Tip 3: Geef de risicowijzigingen door
Je moet altijd risicowijzigingen doorgeven aan een verzekeraar om te voorkomen dat je dekking vervalt of dat de verzekering niet uitkeert bij een claim.
Deskundig advies van EVR
Als je op zoek bent naar financiële bescherming voor je onderneming, is een collectieve ongevallenverzekering onmisbaar. Het is cruciaal om een verzekering af te sluiten die bij jouw bedrijf past. Laat je daarom adviseren door een verzekeringsexpert van EVR. Samen zoeken we naar een verzekering die perfect aansluit bij jouw situatie. Bescherm je bedrijf tegen onvoorziene financiële risico’s door vandaag nog een offerte op maat aan te vragen, eenvoudig via de knop hieronder.
Verzekering.nl
Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal & van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.
Hoe worden wij beoordeeld?
De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.
Wij staan voor
- Makkelijk een offerte aanvragen voor één of meer verzekeringen
- Deskundig en onafhankelijk advies
- Wij vergelijken verschillende verzekeraars
Hoe wij helpen bij het vinden van de juiste verzekering
Op Verzekering.nl begrijpen we dat het vinden van de juiste verzekering overweldigend kan zijn. Daarom koppelen wij jouw aanvraag aan een verzekeringsexpert van EVR. Deze experts brengen jouw specifieke behoeften in kaart en gebruiken hun diepgaande kennis van de verzekeringsmarkt om je te matchen met de verzekering die het best bij jou past. Met persoonlijke aandacht en deskundig advies zorgen we ervoor dat je niet alleen verzekerd bent, maar ook verzekerd bent van de beste dekking voor jouw situatie.
Zo verdienen wij ons geld
Bij Verzekering.nl zijn we transparant over hoe we ons geld verdienen. Wij ontvangen een commissie van de verzekeringsmaatschappijen wanneer je via ons platform een verzekering afsluit. Dit beïnvloedt echter nooit ons advies of onze aanbevelingen. Onze prioriteit ligt bij het vinden van de beste match voor jou, gebaseerd op jouw unieke behoeften en voorkeuren. Deze aanpak zorgt ervoor dat we onafhankelijk en objectief blijven, terwijl we jou kosteloos ondersteunen in het vinden van de ideale verzekering.
Onze kwaliteit waarborgen wij zo
Er is niets belangrijker dan het afsluiten van een goede verzekering. Of het nu gaat om een bedrijfsaansprakelijkheids-, beroepsaansprakelijkheids-, bedrijfsauto-, verzuim-, of een andere zakelijke verzekering. Onze maatstaven zijn altijd hetzelfde. We vergelijken dan ook objectief en onafhankelijk onze verzekeringen. Hierdoor worden er geen partijen voorgetrokken.
Daarnaast werken we met een zo uitgebreid mogelijk aanbod. We staan alleen open voor een samenwerking met partners als zij een compleet aanbod aanbieden.
Ons doel is namelijk om zowel budget opties als uitgebreidere verzekeringen aan je voor te kunnen leggen. Zo kan onze vergelijkingstool de beste verzekering voor jou aanbieden.
Het laatste zakelijke nieuws
Lees de ontwikkelingen omtrent verzekeringen
Veelgestelde vragen
De belangrijkste antwoorden over collectieve ongevallenverzekering
Het antwoord op de vraag 'Waarom een collectieve ongevallenverzekering?' is eenvoudig. De collectieve ongevallenverzekering biedt bescherming voor zowel jouw ond... lees verder
De collectieve ongevallenverzekering keert niet automatisch bij elk bedrijfsongeval een bedrag uit. Er zijn enkele specifieke gevallen waarin er geen aanspraak ka... lees verder
Bronnen en expertise
De volgende bronnen zijn geraadpleegd bij het opstellen van deze pagina:
Gecontroleerde informatie door een expert
Peter Alblas
De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Alblas. Peter houdt zich constant bezig met het waarborgen van de kwaliteit van het aanbod dat wij aanbieden. Hij checkt hierbij of de informatie van de aanbieders overeenkomt met de informatie die wij geven.
- De informatie op deze pagina is voor het laatst geüpdatet op 12 september 2024