Particulier

Wat is een werkmaterieelverzekering?

Een werkmaterieelverzekering biedt de onderneming dekking bij schade door of aan het werkmaterieel. Verzekeraars van werkmaterieelverzekeringen bieden doorgaans drie standaard dekkingen aan: WA, Beperkt Casco en Volledig Casco. Omdat werkmaterieel als gemotoriseerde voertuigen wordt beschouwd, is de WA-verzekering verplicht, net als voor je auto. Vraag een offerte aan via Verzekering.nl en voorkom moeilijkheden.

Verschillende dekkingen

Zoals eerder vermeld, heb je de keuze uit drie basisdekkingen: WA, Beperkt Casco en Volledig Casco. Hieronder volgt een korte beschrijving van elk.

WA

De WA-dekking is de minst uitgebreide en daarmee ook de goedkoopste van de drie opties. Met de WA-dekking ben je alleen verzekerd tegen schade die je met het werkmaterieel aan anderen toebrengt. Schade aan het eigen werkmaterieel wordt hiermee niet vergoed.

Beperkt Casco

De Beperkt Casco-dekking is een uitgebreidere variant van de WA-dekking. Hiermee ben je ook verzekerd tegen schade aan het werkmaterieel door bijvoorbeeld brand, storm, natuurrampen, diefstal en explosies. De specifieke gedekte schadeoorzaken kunnen variëren per verzekeraar, dus lees altijd de polisvoorwaarden zorgvuldig door.Volledig Casco

De Volledig Casco-dekking is de meest uitgebreide basisdekking van de werkmaterieelverzekering. Met deze dekking ben je verzekerd tegen bijna alle soorten schade aan het werkmaterieel, zelfs als deze schade is veroorzaakt door eigen schuld, bijvoorbeeld een onopzettelijke botsing.

Hoogte van de premie

De hoogte van de premie voor de werkmaterieelverzekering hangt af van verschillende variabelen. De premie kan daarom sterk variëren tussen verschillende ondernemingen. De belangrijkste factoren die de premie bepalen, worden hieronder genoemd:

  • Waarde van de machines
  • Activiteiten van de onderneming
  • Verzekerd bedrag
  • Keuze van de basisdekking

Offerte werkmaterieelverzekering aanvragen

Vraag nu een offerte aan voor een werkmaterieelverzekering via Verzekering.nl. Op Verzekering.nl vind je onafhankelijke en betrouwbare informatie die je kan helpen bij het nemen van een beslissing. Door een offerte aan te vragen via Verzekering.nl kom je in contact met de verzekeringsspecialisten van EVR. Zij zullen op basis van jouw wensen en behoeften een verzekering op maat samenstellen, zodat alle gewenste risico’s voldoende gedekt zijn.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven