Particulier

De Amersfoortse verzuimverzekering

Waarom De Amersfoortse verzuimverzekering
De Amersfoortse verzuimverzekering dekt de financiële kosten, nadat een werknemer arbeidsongeschikt raakt.

Voordelen van de Amersfoortse verzuimverzekering

Een zieke werknemer is voor een werkgever nooit fijn. Je mist namelijk niet alleen tijdelijk een werknemer binnen het bedrijf, maar je bent ook verantwoordelijk voor de loondoorbetaling en de re-integratie. Een van de manieren waarop je als werkgever ervoor kunt zorgen dat je werknemers goed beschermd zijn, is door het afsluiten van een verzuimverzekering. De Amersfoortse biedt zo’n verzuimverzekering aan, waardoor de kosten voor het re-integratie traject en de loondoorbetaling vergoed worden.

Dit houdt in dat de verzekeraar de kosten van loondoorbetaling en re-integratie voor haar rekening neemt als een werknemer ziek wordt. Hierdoor ben je als werkgever gedekt tegen de financiële gevolgen van langdurig ziekteverzuim en kun je je volledig concentreren op het bedrijfsactiviteiten van jouw bedrijf.

Een voordeel van de verzuimverzekering van de Amersfoortse is dat de verzekeraar samenwerkt met verschillende arbodienstverleners. Hierdoor is er de mogelijkheid dat arbodienstverleners je kunnen ondersteunen bij het en het re-integratieproces en het voorkomen van ziekteverzuim van zieke werknemers. Hierdoor kun je als werkgever van profiteren doordat de kans op langdurig ziekteverzuim verkleind wordt.

De verzuimverzekering van de Amersfoortse biedt de mogelijkheid om aanvullende dekkingen af te sluiten, waardoor je als werkgever zelf kunt bepalen welke dekking het beste bij jouw bedrijf past.

Tot slot biedt de Amersfoortse verzuimverzekering ook ondersteuning bij het voorkomen van ziekteverzuim. Zo kun je als werkgever bijvoorbeeld gebruikmaken van preventieve trainingen en workshops voor werknemers. Ook kun je als werkgever gebruikmaken van preventieve ondersteuning bij het verbeteren van de arbeidsomstandigheden.

Wat is er niet verzekerd?

Eerder is al aangegeven in welke gevallen de verzuimverzekering van de Amersfoortse dekking biedt aan jouw onderneming. Echter zijn er ook situaties waarin de Amersfoortse geen dekking verleent. Hieronder staan de situaties waarbij de verzekeraar geen financiële dekking biedt voor jouw onderneming:

  • Wanneer een medewerker al arbeidsongeschikt was vóór zijn indiensttreding of op het moment dat de verzekering werd afgesloten.
  • Als de werkgever schuldig is aan de arbeidsongeschiktheid van de medewerker.
  • Bij onvoldoende medewerking aan de re-integratie, wat de uitkering beïnvloedt.
  • Als de werkgever niet voldoet aan de re-integratieverplichtingen en van het UWV langer loon moet doorbetalen.
  • In geval van fraude.

Wil je weten in welke situaties de Amersfoortse verzuimverzekering wel dekking biedt? Vul het offerteformulier in en kom in contact met de verzekeringsspecialisten van EVR. Onze adviseurs zullen je voorzien van de benodigde informatie, zodat je een passende verzuimverzekering kan afsluiten voor jouw onderneming.

De Amersfoortse verzuimverzekering afsluiten

Ben je geïnteresseerd in de Amersfoortse verzuimverzekering? Ga naar het offerteformulier toen en vul de gewenste verzekering in. Onze verzekeringsadviseurs zullen telefonisch contact met je opnemen omtrent het ingevulde formulier. Tijdens dit telefonische gesprek zullen de wensen en behoefte besproken worden gebracht. Hierdoor kunnen de adviseurs van EVR een passende verzekering op maat maken voor jouw onderneming.

Scroll naar boven