Particulier

Horeca verzekering

Alle mogelijke bedrijfsrisico’s van een horecazaak kun je afdekken met onze horeca verzekeringen.

Horeca verzekeringen afsluiten?

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Horeca verzekering afsluiten?

Wat is een horecaverzekering?

Elk horecabedrijf heeft te maken met verschillende risico’s, zoals risico’s in de keuken, risico’s met de voorraad of met verzuim. Deze risico’s kunnen ervoor zorgen dat je bedrijf stil komt te liggen. Het gevolg hiervan is dat je omzet mist, vaste gasten kwijtraakt en een vervelende periode tegemoet gaat. Door een horecaverzekering af te sluiten ben je verzekerd voor verschillende risico’s waar je als horecaondernemer mee te maken krijgt. Het is ook mogelijk om een zzp-horecaverzekering af te sluiten.

 

Een horecaverzekering heeft verschillende verzekeringen te bieden die van belang zijn voor een horecaondernemer. Wij helpen je graag met het benoemen van de belangrijkste horecaverzekeringen, zodat je een goed overzicht hebt van de verschillende verzekeringen die vallen binnen de horecaverzekering.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt een horecabedrijf dekking tegen mogelijke schadeclaims. Een horecabedrijf kan aansprakelijk worden gesteld door een klant om verschillende redenen. Het kan voorkomen dat er net gedweild is en een klant uitglijdt en zijn arm breekt. Als bedrijf ben je aansprakelijk voor de schade die de klant lijdt, waardoor je moet opdraaien voor de kosten.

De aansprakelijkheidsverzekering is een belangrijke verzekering voor een horecaonderneming en zit daarom binnen de horecaverzekering. Met deze horecaverzekering ben je verzekerd tegen de kosten nadat je aansprakelijk wordt gesteld.

Inventaris- en goederenverzekering

Elk horecabedrijf heeft te maken met inventaris zoals tafels, stoelen, borden, banken en ander keukengerei. Deze producten vertegenwoordigen een grote waarde, waardoor schade ongewenst is. Schade aan de inventaris kan op verschillende manieren ontstaan, zoals door brand, waterschade of diefstal. Wanneer deze schade optreedt aan de inventaris, heb je een groot probleem en moet je de spullen opnieuw kopen. Horecabedrijven zijn ook afhankelijk van de voorraad. Schade aan de voorraad kan ertoe leiden dat de werkzaamheden van een horecaonderneming stil komen te liggen. Een situatie waar je niet op zit te wachten en die vervelende gevolgen kan hebben voor je onderneming. Door binnen de horecaverzekering te kiezen voor een inventaris- en goederenverzekering, ben je verzekerd tegen mogelijke schade aan je inventaris en goederen.

Verzuimverzekering

Horecabedrijven zijn in de meeste gevallen afhankelijk van het personeel. Zonder het personeel kunnen de werkzaamheden niet worden uitgevoerd, waardoor het voortbestaan van het horecabedrijf in gevaar kan komen. Het kan voorkomen dat je personeel te maken krijgt met ziekte of langdurige arbeidsongeschiktheid. Dit kost een werkgever veel geld, omdat een zieke werknemer twee jaar lang recht heeft op loondoorbetaling. Bovendien ben je als werkgever verantwoordelijk voor het re-integratietraject van de arbeidsongeschikte werknemer.

 

Door een verzuimverzekering binnen je horecaverzekering af te sluiten, ben je verzekerd tegen de kosten van een zieke werknemer. Hierdoor hoef je niet zelf het loon te betalen waar de zieke werknemer twee jaar recht op heeft. Verder zal het re-integratietraject ook uit handen worden genomen wanneer je deze verzekering binnen de horecaverzekering afsluit. Hierdoor kan je als horecaondernemer weer verder met de dagelijkse werkzaamheden en hoef je je geen zorgen te maken.

Bedrijfsschadeverzekering

Schade aan je onderneming door brand of waterschade kan vervelende gevolgen hebben voor je bedrijf. Zo kan er schade optreden aan het gebouw, de inventaris en de goederen. Een vervelende situatie die veel geld en tijd gaat kosten. Terwijl je na de schade bezig bent met het heropbouwen van je onderneming, lopen de vaste kosten gewoon door. Vaste lasten, zoals personeelskosten, huur en verzekeringen blijven gewoon doorlopen. Dit zijn vervelende kosten om te hebben, terwijl je geen omzet kunt maken. Onder de horecaverzekering valt ook een bedrijfsschadeverzekering. Deze horecaverzekering biedt financiële dekking voor de vaste lasten nadat je als ondernemer te maken hebt met schade. Hierdoor krijg je na schade niet nog een lastigere periode en kan je als ondernemer je richten op het herstel van de schade.

 

De gemiddelde kosten van een horecaverzekering kunnen verschillen per bedrijf, maar ook per verzekering. Doordat je verschillende verzekeringen kunt afsluiten, zal de prijs ook verschillen. Verder verschilt het ook per bedrijf wat de kosten zijn. Een groter bedrijf met meer omzet zal een hogere premie hebben voor de horecaverzekering.

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Horeca verzekering vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

Horecaverzekering afsluiten

Heb je interesse om een horecaverzekering af te sluiten? Vul het offerteverzoek in en kom in contact met de verzekeringsadviseurs van EVR.

 

Onze verzekeringsadviseurs nemen de financiële belangen van potentiële klanten erg serieus. Zij helpen je daarom graag bij het afsluiten van de horecaverzekering.

 

De adviseurs gaan graag met je in gesprek zodat ze kunnen achterhalen of de verzekering en verzekeraar bij jouw wensen en behoeften passen. Hierdoor krijg je een passende horecaverzekering en ben je nooit onder- of oververzekerd, en sluit je de verzekering af voor de best mogelijke premie.

Enkele tips voor je horecaverzekering

Scroll naar boven