Particulier

Bestuurdersaansprakelijkheids-verzekering vereniging

Met de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering vereniging ben je verzekerd voor de fouten die gemaakt worden door het bestuur.

Bestuurders-aansprakelijkheids-verzekering voor een vereniging afsluiten?

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw vereniging.

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering vereniging

Wat is de bestuurdersaansprakelijkheids-verzekering voor verenigingen?

Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor verenigingen biedt bescherming aan bestuurders van verenigingen en stichtingen tegen aansprakelijkheidsclaims op hun privévermogen. Een bestuurder van een vereniging kan persoonlijk aansprakelijk worden gesteld, waardoor hij in één klap zijn persoonlijke bezittingen kan verliezen.

Schade kan ontstaan als gevolg van fouten die door het bestuur worden gemaakt, zoals het verdwijnen van geld uit de kas van een sportvereniging of een tekort in de begroting na een evenement. Het bestuur is aansprakelijk voor deze fouten en moet zelf opdraaien voor de kosten. Met de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering ontvang je financiële dekking voor alle juridische kosten en de kosten van een rechtszaak. Bovendien ben je verzekerd in de volgende situaties:

 • Wanneer je aansprakelijk wordt gesteld voor schade als gevolg van onjuist uitgevoerde taken.
 • Wanneer je aansprakelijk wordt gesteld voor schade als gevolg van onrechtmatige daden.
 • Je bent verzekerd voor schade aan jouw eigen organisatie, maar ook aan derde partijen.
 • De kosten van verdediging en rechtsbijstand zijn gedekt.

Wil je weten in welke andere situaties je verzekerd bent met de bestuurdersaansprakelijkheids-verzekering voor verenigingen?

Vul het offerteverzoek in en neem contact op met de specialisten van EVR. Onze verzekeringsadviseurs helpen je graag bij het afsluiten van de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor verenigingen. Door in gesprek te gaan kunnen ze een juiste inschatting maken of de verzekering bij jou past en of de gedekte situaties aansluiten bij jouw wensen en behoeften.

Wat wordt gedekt door de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor verenigingen?

De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten van verdediging wanneer je aansprakelijk wordt gesteld voor deze kosten. Het kan zijn dat je terecht of onterecht aansprakelijk wordt gesteld en dat je de kosten van verdediging moet betalen. In beide gevallen is het prettig dat alle kosten van verdediging worden gedekt, zoals:

 • Onderzoek naar de aansprakelijkheid.
 • Alle redelijke kosten.
 • Vergoedingen.
 • Uitgaven voor de verdediging.
 • Hoger beroep.
 • Kosten voor cassatie.

Als na verdediging blijkt dat de bestuurder persoonlijk aansprakelijk is, worden de kosten van de eisende partij vergoed tot het maximum verzekerde bedrag dat in de polisvoorwaarden staat.

 

Is de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering niet precies wat je zoekt? Verzekering.nl biedt meerdere verzekeringen aan die vergelijkbaar zijn met de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Neem een kijkje bij de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en ontdek of dit de geschikte verzekering is voor jouw organisatie.

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering vereniging vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

De voordelen van Verzekering.nl

Er zijn verschillende verzekeraars die de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor verenigingen aanbieden. Wij vinden het daarom belangrijk om te benadrukken waarom je de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor verenigingen via Verzekering.nl moet afsluiten. We hebben daarom de volgende belangrijke punten opgesomd:

 • Verzekering.nl is onderdeel van de EVR-groep, een financiële dienstverlener met ruim 88 jaar ervaring en diverse specialisten in dienst met veel verzekeringskennis.
 • EVR heeft ervaren verzekeringsadviseurs en specialisten in dienst die de financiële belangen van potentiële klanten graag behartigen. EVR helpt je graag bij het afsluiten van de gewenste verzekering tegen de juiste premie.
 • Onze adviseurs zullen je altijd duidelijk informeren over je situatie. Dankzij hun uitstekende verzekeringskennis ben je nooit onder- of oververzekerd en heb je een verzekering tegen de best mogelijke premie.
 • We hebben korte communicatielijnen en streven naar duidelijke communicatie waarop je kunt vertrouwen. Schakel ons in voor een vrijblijvend advies op maat, waarbij we alle tijd nemen om je goed te kunnen helpen.

Het afsluiten van de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor verenigingen

Ben je geïnteresseerd in het afsluiten van de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor verenigingen? Vul het offerteformulier in en neem contact op met de gespecialiseerde verzekeringsadviseurs van EVR. De verzekeringsspecialisten van EVR nemen de financiële belangen zeer serieus en helpen je graag bij het afsluiten van de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor verenigingen. Tijdens het gesprek met de verzekeringsadviseur kun je bepalen of de verzekering geschikt is voor jou. Onze adviseurs staan ook klaar om je vragen te beantwoorden wanneer je de verzekering wilt afsluiten. Ze zullen een verzekeraar en verzekering vinden die aansluiten bij jouw wensen en behoeften, zodat je nooit onder- of oververzekerd bent en de verzekering tegen de best mogelijke premie kunt afsluiten.

Enkele tips voor je bestuurdersaansprakelijk-heidsverzekering vereniging

Scroll naar boven