Vastgoed verzekering

De vastgoed verzekering beschermt jouw vastgoedportefeuille tegen calamiteiten die schade aanbrengen aan het vastgoed. Onze specialisten helpen je graag om je vastgoed portefeuille te verzekeren.

Een vastgoed verzekering afsluiten?

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Vastgoed verzekering

Wat is een vastgoedverzekering?

De vastgoedverzekering is bedoeld voor zakelijke of commerciële vastgoedbeleggers die hun vastgoed willen verzekeren tegen mogelijke risico’s. Een vastgoedbelegger kan te maken krijgen met verschillende calamiteiten die schade kunnen veroorzaken aan zijn vastgoed. Door bijvoorbeeld neerslag, brand of storm kan er schade aan het vastgoed ontstaan. Zonder verzekering kunnen deze gebeurtenissen leiden tot hoge financiële kosten, iets waar je als ondernemer niet op zit te wachten. Door het afsluiten van een verzekering ben je gedekt tegen mogelijke schade aan je vastgoed als gevolg van bovengenoemde calamiteiten. Daarnaast sluit je bij de vastgoedverzekering ook een glasverzekering af, waardoor je deze risico’s eveneens beperkt.

 

Vastgoed kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, maar in geen enkele situatie is schade aan het vastgoed gewenst. Of je het nu gebruikt als verhuurde woonruimte of als bedrijfsruimte, je wilt zo snel mogelijk weer verder kunnen gaan met het dagelijkse leven nadat er schade is opgetreden. Het verzekeren van je vastgoed zorgt ervoor dat je financieel gedekt bent tegen mogelijke schade, waardoor je na een incident een schadevergoeding ontvangt. Hierdoor kun je zo snel mogelijk beginnen met de reparatie van het vastgoed en je normale werkzaamheden hervatten.

Is een vastgoedverzekering verplicht?

Het verzekeren van je vastgoed is niet verplicht, maar het wordt zeker aanbevolen aan vastgoedeigenaren. Bedrijfsgebouwen zijn namelijk niet wettelijk verplicht om te verzekeren. Het verzekeren van je vastgoed is echter een verstandige keuze, aangezien vastgoed in de meeste gevallen een grote investering is. Wanneer er schade optreedt aan vastgoed, kunnen de kosten al snel oplopen tot enorme bedragen. Als je als vastgoedbelegger een appartement koopt in een appartementencomplex, is het niet nodig om een vastgoedverzekering af te sluiten. In de meeste gevallen is het appartement namelijk verzekerd door de Vereniging van Eigenaren (VvE). We raden in deze situatie echter wel aan om bij de VvE na te vragen of je verzekerd bent en op welke manier je verzekerd bent.

Wat valt er onder de vastgoedverzekering?

De vastgoedverzekering omvat de gebouwenverzekering met een glasverzekering. Hierdoor ben je verzekerd tegen schade aan het gebouw en schade aan het glas.

Met de glasverzekering ben je meestal verzekerd tegen schade aan:

  • Alle ramen in het bedrijfsgebouw
  • Al het glas in deuren

Ben je benieuwd naar welk glas nog meer gedekt is door de glasverzekering? Vul dan het offerteformulier in en kom in contact met de verzekeringsspecialisten van EVR. Onze adviseurs kunnen je voorzien van informatie en helpen bij het afsluiten van de glasverzekering.

 

Daarnaast biedt de vastgoedverzekering dekking voor schade aan de bedrijfsruimte. Onder deze verzekering valt namelijk ook de bedrijfsgebouwverzekering. Met deze verzekering ben je gedekt tegen schade aan het bedrijfsgebouw als gevolg van:

  • Vandalisme
  • Waterschade
  • Stormschade
  • Brand

Ondanks preventiemaatregelen kunnen er zich calamiteiten voordoen die schade kunnen veroorzaken aan jouw vastgoed. De kosten van dergelijke schade kunnen enorm oplopen, waardoor je als ondernemer in de problemen kunt komen als je geen verzekering hebt.

 

De vastgoedverzekering biedt geen dekking voor meubilair, inventaris en voorraad in het gebouw. Hiervoor moet een aparte inventaris- en goederenverzekering worden afgesloten.

Gemakkelijk vastgoed verzekeringen aanvragen

Stel hier jouw pakket vastgoed verzekeringen samen
1
Stap 1: Kies je verzekering

Selecteer de bedrijfsgebouwenverzekering en eventueel andere verzekering(en).

2
Stap 2: Advies door EVR

Een ervaren adviseur neemt contact met je op en spreekt je verzoek met je door.

3
Stap 3: Offerte op maat

De adviseur maakt een vergelijking en zorgt voor een offerte op maat.

4

Stap 4: Sluit je verzekering af

Je bent akkoord met de offerte en sluit de vastgoed verzekering af.

Vastgoed verzekering vergelijken

Wij bekijken wat je doet en gaan voor je op zoek naar een passende verzekering.

Gebouw taxeren voor het afsluiten van een vastgoedverzekering.

Voordat je je vastgoed gaat verzekeren, is het raadzaam om je gebouwen te laten taxeren. Het is namelijk lastig om zelf de herbouwwaarde van je vastgoed te bepalen. Hierdoor loop je het risico dat je het vastgoed voor een te hoog of te laag bedrag verzekert. Dit kan vervelende (financiële) gevolgen hebben waar je niet op zit te wachten. Als je bijvoorbeeld de waarde van je bedrijfsruimte 10% te laag inschat, krijg je bij schade ook 10% minder uitbetaald dan het maximale verzekerde bedrag. Als een pand volledig afbrandt met een verzekerd bedrag van €500.000 waar dit €1.000.000 had moeten zijn, ben je fors onderverzekerd. Je hebt dan in feite de helft van je pand verzekerd, waardoor je slechts €250.000 krijgt uitgekeerd.

De vastgoedverzekering afsluiten

Ben je geïnteresseerd in een vastgoedverzekering? Vul dan het offerteformulier in en de verzekeringsadviseurs van EVR zullen contact met je opnemen. Onze verzekeringsspecialisten kunnen je verder helpen bij het afsluiten van de gewenste verzekering. Door middel van een gesprek en het ingevulde offerteformulier kunnen onze verzekeringsadviseurs een passende verzekeraar en verzekering voor jouw onderneming vinden. Zo kom je te weten of jouw vastgoed geschikt is voor deze verzekering en verzekeraar. Met een gesprek met een adviseur van EVR weet je zeker dat je nooit onder- of oververzekerd bent. Zo betaal je nooit te veel premie en heb je een sluitende vastgoedverzekering.

Enkele tips voor je vastgoedverzekering

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Scroll naar boven