Particulier

Beroeps­aansprakelijk­heids­verzekering ICT

ICT-professionals vervullen een essentiële taak binnen bedrijven en organisaties. Beroepsfouten kunnen vervelende gevolgen hebben. De beroeps­aansprakelijkheids­verzekering beschermt je hiertegen.

Beroeps­aansprakelijk­heids­verzekering voor een ICT'er

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Beroeps­aansprakelijkheids­verzekering ICT

ICT-professionals vervullen een essentiële taak binnen bedrijven en organisaties. Of je nu software ontwikkelt, netwerken beheert of IT-advies geeft, de expertise van een ICT-medewerker speelt een belangrijke rol binnen de dagelijkse werkzaamheden van een bedrijf. Helaas kunnen ook ICT-professionals fouten maken, ondanks dat ze zorgvuldig en professioneel aan de slag gaan. Zulke beroepsfouten kunnen vervelende financiële gevolgen hebben voor bedrijven. Als klanten of opdrachtgevers beweren dat jouw werk hen financiële schade heeft toegebracht, zullen zij een aansprakelijkheidsclaim indienen. In dergelijke gevallen is het hebben van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ICT-professionals van grote waarde, omdat de aansprakelijkheidsclaims hierdoor gedekt zijn.

Wat is een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering ICT

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT is een verzekering die speciaal gericht is op ICT-professionals binnen de ICT-branche. Door de verzekering af te sluiten ben je gedekt voor de kosten van juridische verdediging en eventuele schadevergoedingen die het gevolg zijn van aansprakelijkheidsclaims. Deze aansprakelijkheidsclaims komen tot stand doordat er beroepsfouten zijn gemaakt, nalatig is gehandeld of verkeerd advies is gegeven tijdens jouw werkzaamheden als ICT’er.


Ook zzp’ers hebben de mogelijkheid om de verzekering af te sluiten. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT zzp dekt alle risico’s van een zzp’er. Tevens is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT ook geschikt voor een consultant.

Waarom heeft een ICT-professional een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig?

Ondanks dat je een uitgebreide kennis hebt over zaken, kunnen zelfs kleine fouten grote gevolgen hebben. Wij begrijpen dat een verkeerd advies of een andere fout niet bewust gemaakt wordt, maar toch kan het zo zijn dat je zelf aansprakelijk bent voor de schade en zelfs de schade moet betalen. In dergelijke gevallen waarin je als ICT’er fouten maakt, kunnen de gedupeerden een aansprakelijkheidsclaim tegen jou indienen. Dit houdt in dat je aansprakelijk wordt gesteld voor de financiële schade die is aangericht. Een ongewenste situatie, omdat de kosten vrij snel kunnen oplopen naar bedragen die een grote impact hebben op jouw onderneming. Door de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT af te sluiten ben je verzekerd voor de kosten van aansprakelijkheidsclaims.

Wat is er niet verzekerd met de beroeps­aansprakelijkheids­verzekering ICT?

Voordat je de verzekering overweegt is het goed om te weten dat er zich ook situaties kunnen voordoen waarin je niet gedekt bent met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT. Het is van groot belang om op de hoogte te zijn van wat er niet verzekerd is, zodat eventuele misverstanden in de toekomst voorkomen worden. De specifieke uitsluitingen kunnen uiteraard variëren per verzekeraar en de polisvoorwaarden, maar er zijn enkele situaties die doorgaans gelden voor elke verzekeraar. Hieronder benoemen we enkele situaties:

  • Opzettelijke schade: Schade die opzettelijk is veroorzaakt door de verzekerde wordt niet gedekt.
  • Fraude: Schade als gevolg van frauduleuze handelingen, misleiding of oneerlijkheid wordt niet vergoed.
  • Fysieke schade: Schade aan fysieke eigendommen van de klant of derden, zoals apparatuur of gebouwen, wordt in de meeste gevallen niet gedekt door de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Hiervoor dient een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten te worden.

Offerte beroeps­aansprakelijkheids­verzekering ICT aanvragen

Bij het kiezen van een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke risico’s van jouw werkzaamheden in de ICT-branche. Heb je interesse in de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT? Vul het offerteverzoek in en kom in contact met onze verzekeringsadviseurs. Onze gespecialiseerde verzekeringsspecialisten staan klaar om jou te helpen bij het afsluiten van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ICT

Wij bekijken wat u doet en gaan voor u op zoek naar een passende verzekering.

De voordelen van Verzekering.nl

Waarom is het een aanrader om een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten bij Verzekering.nl? Bij ons profiteer je van de volgende voordelen:

  • Een ervaren adviseur van ons moederbedrijf EVR neemt jouw aanvraag altijd zo snel mogelijk in behandeling. We streven ernaar om binnen twee werkdagen contact met jou op te nemen.
  • Vergeet de addertjes onder het gras: bij ons weet je altijd waar je aan toe bent. Zo weet je wat er wel of niet is verzekerd en met welke premie je rekening moet houden.
  • Korte lijntjes en duidelijke communicatie: daar kun je op bouwen. Schakel ons in voor een vrijblijvend advies op maat, waarbij we alle tijd nemen om jou goed te kunnen helpen.

Enkele tips voor je beroeps­aansprakelijkheids­verzekering voor ICT'ers

Scroll naar boven