Particulier

Beroeps­aansprakelijk­heids­verzekering psycholoog

Als dienstverlener is het altijd mogelijk om een fout te maken. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor psychologen is daarom een onmisbare verzekering.

Beroeps­aansprakelijk­heids­verzekering voor een psycholoog

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Beroeps­aansprakelijkheids­verzekering psycholoog

Als psycholoog heb je een beroep dat een belangrijke rol speelt voor het welzijn van een mens. Als psycholoog probeer je cliënten de best mogelijke zorg te bieden die mogelijk is. Het is binnen dit beroep daarom belangrijk om bewust te zijn van de mogelijke risico’s die gepaard gaan met het beroep. Ondanks dat je een expert bent binnen je werkveld en deskundig aan de slag gaat, is het mogelijk dat cliënten ontevreden zijn of aanspraak maken op schade. Een ongewenste situatie die vervelende gevolgen kan hebben, maar hier komt de beroeps­aansprakelijkheids­verzekering voor psychologen van pas. Door de verzekering af te sluiten ben je gedekt voor mogelijke aansprakelijkheidsclaims, waardoor je niet te maken krijgt met torenhoge kosten.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor psycholoog?

Een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering is een aansprakelijkheidsverzekering die speciaal ontworpen is om psychologen te beschermen tegen aansprakelijkheidsclaims die voortkomen uit professionele fouten, nalatigheid of verkeerde adviezen. De verzekering biedt financiële bescherming en gemoedsrust aan de psycholoog in het geval dat je een aansprakelijkheidsclaim ontvangt van een cliënt.


Het is ook mogelijk om als zzp’er de verzekering af te sluiten. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp psycholoog dekt de risico’s van een zzp’er op de juiste manier af, waardoor je met een gerust hart verder kan met de werkzaamheden.

Waarom heeft een psycholoog een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig?

Als psycholoog werk je samen met cliënten aan hun gezondheid en welzijn. Als deskundige wil je altijd professioneel en zorgvuldig te werk gaan, maar er zijn verschillende situaties waarin een cliënt ontevreden kan zijn over de behandeling en expertise. In sommige gevallen kan het zover komen dat cliënten een aansprakelijkheidsclaim indienen tegen jou, omdat de behandeling en het advies schadelijk waren. Wij begrijpen dat zulke fouten niet bewust gemaakt worden, maar zelfs de meest ervaren psycholoog kan te maken krijgen met bovenstaande situatie. Het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is van essentieel belang voor psychologen om zichzelf te beschermen tegen de financiële gevolgen van aansprakelijkheidsclaims.

Wat dekt een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering voor psychologen?

Het is belangrijk om alle risico’s in kaart te brengen als psycholoog. Hierdoor krijg je het belang van de verzekering goed in kaart. Wij hebben een overzicht gemaakt waarin verschillende dekkingen van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor psychologen staan. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor psychologen biedt normaliter dekking voor:

  • Beroepsfouten
  • Verkeerde adviezen
  • Inbreuk op privacy
  • Laster of smaad
  • Rechtsbijstandskosten

Wat is niet verzekerd?

Ondanks dat een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor psychologen veel risico’s dekt, zijn er ook situaties die geen dekking krijgen van de verzekeraar. Per verzekeraar verschilt de situatie waarin je niet verzekerd bent, maar hieronder zijn enkele algemene situaties te vinden:

  • Opzettelijke schade
  • Strafbare feiten
  • Claims van naaste familieleden
  • Eigendomsschade

Wij adviseren om goed de polisvoorwaarden door te nemen, zodat je begrijpt wat wel en niet gedekt is. Wil je weten in welke situaties je specifiek niet gedekt bent? Vul het offerteverzoek in en kom in contact met de verzekeringsadviseurs van EVR. Onze verzekeringsadviseurs zijn beschikbaar om je te helpen bij het beantwoorden van vragen en bij het afsluiten van de verzekering.

De beroeps­aansprakelijkheids­verzekering psycholoog afsluiten

Heb je interesse in de beroepsaansprakelijkheidsverzekering psycholoog? Vraag een offerte aan en kom in contact met de verzekeringsspecialisten van EVR. Met een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering kun je jezelf beschermen tegen onvoorziene situaties die leiden tot aansprakelijkheidsclaims.

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor psycholoog

Wij bekijken wat u doet en gaan voor u op zoek naar een passende verzekering.

Voordelen van Verzekering.nl

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor psycholoog afsluiten via Verzekering.nl neemt enkele voordelen met zich mee. Op Verzekering.nl vind je alle informatie die je nodig hebt voor het afsluiten van een verzekering. Betrouwbare en onafhankelijke informatie waardoor jij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kunt afsluiten die alle gewenste risico’s dekt.

Daarnaast zorgen de verzekeringsspecialisten van EVR ervoor dat jij alle deskundige hulp krijgt die nodig is. Met een vrijblijvend kennismakend gesprek zorgen zij voor een offerte op maat voor de beste premie.

Enkele tips voor je beroeps­aansprakelijkheids­verzekering voor psycho­logen

Scroll naar boven