Beroeps­aansprakelijk­heids­verzekering advocaat

Als dienstverlener is het altijd mogelijk om een fout te maken. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor advocaten is daarom een onmisbare verzekering.

Beroeps­aansprakelijk­heids­verzekering voor een advocaat

Klik op de onderstaande knop, vul alle gegevens in en ontvang een offerte op maat voor jouw organisatie.

Beroeps­aansprakelijkheids­verzekering advocaat

Een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering advocaat is voor veel advocaten en juridische kantoren met een adviserende rol een onmisbare verzekering. Een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering advocaat biedt dekking voor beroepsfouten die worden gemaakt door een advocaat. Als dienstverlener is het altijd mogelijk dat je een fout maakt of nalatig bent geweest in de werkzaamheden, maar deze fouten kunnen vervelende gevolgen hebben. De nalatigheid kan financiële schade aanrichten aan het bedrijf waarvoor je hebt gewerkt. Deze schade kan door het bedrijf verhaald worden op de dienstverlener, waardoor er een enorme schadeclaim kan komen. Met de beroeps­aansprakelijkheids­verzekering ben je verzekerd voor deze mogelijke schadeclaims.

 

Met de beroeps­aansprakelijkheids­verzekering voor advocaten ben je verzekerd voor de aansprakelijkheidsclaims die kunnen ontstaan door nalatigheden van advocaten. Dit kan o.a. gaan om verkeerde adviezen aan klanten, verkeerde berekeningen en fouten in contracten.

 

Een belangrijk onderdeel van een beroeps­aansprakelijkheid­sverzekering is de dekking tegen schadeclaims. Zo ben je verzekerd voor de proceskosten, wettelijke rente en bereddingskosten. De schade die ontstaat kan gedeeltelijk onder de aansprakelijkheids­verzekering vallen, maar ook gedeeltelijk onder de beroeps­aansprakelijkheids­verzekering. Het wordt daarom geadviseerd om beide verzekeringen af te sluiten voor jouw onderneming.

Wat is er niet verzekerd bij de beroeps­aansprakelijkheids­verzekering advocaat?

Er zijn verschillende situaties waarin je niet verzekerd bent als advocaat met deze verzekering. Zo ben je niet verzekerd voor eigen schades, maar alleen voor schade aan derden. Verder ben je als advocaat met deze verzekering niet gedekt voor o.a. inbreuk op intellectuele eigendomsrechten, molest en, kasbeheer. Wil je weten in welke situaties je nog meer niet verzekerd bent met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering advocaat? Vul het offerteformulier in en kom in contact met onze verzekeringsadviseurs. Onze specialisten helpen je graag bij het afsluiten van de verzekering.

Verschil beroepsaansprakelijkheidsverzekering en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Het verschil tussen beroeps­aansprakelijkheids­verzekering en de bedrijfs­aanprakelijkheids­verzekering is belangrijk om te weten. Vaak wordt er gedacht dat je met de aansprakelijkheids­verzekering gedekt bent voor beroepsfouten of nalatigheden, maar dit is niet het geval.   De bedrijfs­aansprakelijkheid is de aansprakelijkheid van een bedrijf voor schade die wordt aangericht aan een derden. Dit is bijvoorbeeld schade aan klant of aan gasten. Als je als juridisch kantoor eigenaar je veiligheids­voorschriften niet naleeft en hierdoor een ongeval ontstaat met een klant, ben je aansprakelijk voor de geleden schade. De bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering biedt in dit geval dus dekking voor de schadeclaim dit ontstaat door het ongeval in het kantoor.   Het verschil met de beroeps­aansprakelijkheids­verzekering zit in de soort aansprakelijkheids­claim. Aansprakelijkheids­claims door nalatigheden of fouten tijdens werkzaamheden vallen onder de beroeps­aansprakelijkheids­verzekeringen. Aansprakelijkheids­claims die ontstaan door materiele schade of letselschade aan een derden door een ongeval vallen onder de bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering.

Beroeps­aansprakelijkheids­verzekering advocaat afsluiten

Nu het verschil tussen een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering en beroeps­aansprakelijkheids­verzekering duidelijk is gemaakt en weet wat de beroeps­aansprakelijkheids­verzekering advocaten inhoudt, is het mogelijk dat je interesse hebt in het afsluiten van de gewenste verzekering Ben je opzoek naar een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering voor advocaten? Vul het offerteformulier in en kom in contact met onze verzekeringsadviseurs. Onze specialisten staan klaar om je informatie te verschaffen over de beroeps­aansprakelijkheids­verzekering advocaten en helpen je graag bij het afsluiten van deze verzekering.

Verzekering.nl

Op het moment dat je een offerte aanvraagt bij Verzekering.nl voor een zakelijke verzekering kom je direct in contact met een onafhankelijke verzekeringsexpert van Eijgendaal en van Romondt. Door middel van persoonlijk advies en actief meedenken voegen zij waarde toe voor jou en jouw bedrijf.

Hoe worden wij beoordeeld?

De bezoekers van deze website beoordelen onze dienstverlening met de volgende score.

Wij staan voor

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor advocaat

Wij bekijken wat u doet en gaan voor u op zoek naar een passende verzekering.

Het aanvragen van een offerte via Verzekering.nl en EVR zorgt ervoor dat jij de beste deal voor jouw onderneming kunt sluiten. Lees hieronder enkele voordelen van de samenwerking van Verzekering.nl en EVR.

Voordelen van Verzekering.nl & EVR

Op Verzekering.nl vind je alle informatie die je nodig hebt voor het afsluiten van een verzekering. Doordat Verzekering.nl onafhankelijk informatie kan geven over verzekeringen, kunnen zij zich onderscheiden t.o.v. van gelijksoortige websites.


EVR is een deskundige partner die bedrijven onafhankelijk begeleid in het proces naar een verzekering. Op basis van een vrijblijvend gesprek wordt er een offerte op maat opgesteld. Om zo alle gewenste risico’s te dekken.

Enkele tips voor je beroeps­aansprakelijkheids­verzekering voor advocaten

Scroll naar boven