Wat is een WGA-hiaatverzekering?

Een WGA hiaatverzekering biedt dekking aan medewerkers die te maken hebben met langdurige arbeidsongeschiktheid. De WGA hiaatverzekering biedt de werknemers een dekking bij het inkomensverlies wat ontstaat doordat ze arbeidsongeschikt raken. Hierdoor krijgen arbeidsongeschikte werknemers nooit meer te maken met een inkomensverlies, nadat ze arbeidsongeschikt zijn geraakt en een WIA ontvangen.

Standaarddekking

De standaarddekking van een WGA-hiaatverzekering voorziet in aanvullende inkomensbescherming voor werknemers die langdurig arbeidsongeschikt zijn. In geval van gedeeltelijke arbeidsgeschiktheid vult de verzekering het verschil aan tussen het WGA-hiaatpensioen uit de basisregeling en het vooraf bepaalde inkomensniveau. Deze dekking waarborgt dat werknemers financieel worden ondersteund, zelfs na langdurige arbeidsongeschiktheid, en biedt werkgevers een middel om hun personeel te voorzien van een aanvullende laag van inkomenszekerheid in overeenstemming met sociaal beleid en wettelijke verplichtingen. Het is van belang de specifieke polisvoorwaarden te raadplegen voor details over de dekking.

Voordelen van de WGA-hiaatverzekering

Het afsluiten van de WGA-hiaatverzekering zorgt ervoor dat je gebruik kunt maken van enkele voordelen. Hieronder staan een paar voorbeelden daarvan:

  • Goed secundair arbeidsvoorwaardenpakket
  • Ondersteuning bij de re-integratie
  • Valt onder goed werkgeverschap
  • Premie fiscaal aftrekbaar

Offerte WGA-hiaatverzekering aanvragen

Op Verzekering.nl is het mogelijk om relevante informatie over allerlei verzekeringen te vinden. Deze informatie is opgesteld door onafhankelijke specialisten en betrouwbaar opgesteld. Daarnaast is het nu mogelijk om een offerte aan te vragen. Na de offerteaanvraag kom je in contact met de verzekeringsspecialisten van EVR. EVR is een onafhankelijk intermediair en het moederbedrijf van Verzekering.nl, gevestigd in Den Haag. Op basis van een vrijblijvend gesprek zal er een offerte worden samengesteld op basis van jouw wensen.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven