Particulier

HDI cyberverzekering

Waarom HDI cyberverzekering
De HDI cyberverzekering beschermt jouw onderneming voor de financiële schade die een cyberaanval achterlaat.

Als bedrijf is het belangrijk om aandacht te besteden aan de beveiliging van jouw servers en  systemen. Door de stijgende digitalisering, is er een stijging in de cybercriminaliteit richting ondernemingen. Vooral bedrijven binnen het MKB zijn vaak slachtoffers van deze cyberaanvallen, doordat de beveiliging bij deze bedrijven beperkt is.  Een cyberaanval kan grote financiële veroorzaken aan jouw onderneming, wat het voortbestaan van jouw bedrijf kan bedreigen. Verder zorgt een cyberaanval voor reputatieschade, waardoor het de vraag is of klanten terug komen. Een HDI cyberverzekering kan je helpen om de financiële risico’s van een cyberaanval te beperken.

 

De HDI cyberverzekering biedt dekking voor verschillende soorten schade die kunnen ontstaan als gevolg van een cyberaanval. Hierbij kun je denken aan kosten voor bedrijfsschade, aansprakelijkheid, administratieve procedures en het herstellen van servers en systemen. Ook biedt de verzekering dekking voor boetes en claims van derden als gevolg van inbreuken op privacywetgeving.

Wat biedt de HDI cyberverzekering nog meer?

Een voordeel van de HDI Cyberverzekering is dat het niet alleen financiële dekking biedt bij een cyberaanval, maar dat het ook ondersteuning biedt bij het herstellen van de schade. Bij een cyberaanval is het belangrijk om snel te handelen zodat verdere schade voorkomen kan worden. HDI heeft een specialistisch team dat 24/7 bereikbaar is, waardoor je op elk moment van de dag hulp kan verwachten. Dit specialistische team bevat IT-forensisch onderzoek, crisismanagement en communicatieadvies. Zo kun je snel en effectief reageren op een cyberaanval en verdere schade beperken.

De HDI Cyberverzekering is afgestemd op de behoeften van jouw bedrijf en biedt verschillende niveaus van dekking. Zo kun je kiezen voor een basisverzekering met alleen dekking voor aansprakelijkheid en forensisch onderzoek, of voor een uitgebreide verzekering met dekking voor bijvoorbeeld reputatieschade en verlies van inkomen.

 

Bij HDI is het mogelijk om naast de standaard cyberdekkingen, een extra uitbreiding aan te schaffen die verschillende dekkingselementen biedt. Met deze uitbreiding ben je bijvoorbeeld gedekt tegen contractuele boetes als gevolg van bedrijfsstilstand, cyberspionage, interne cyberfraude en technische systeemfouten of storingen.

 

Er zijn echter bepaalde situaties waarin de dekking van de HDI Cyberverzekering niet van toepassing is. Dit is het geval wanneer de schade het gevolg is van opzettelijk handelen. Dit kan bijvoorbeeld opzettelijk nalaten zijn om instructies van opdrachtgevers op te volgen, bewust de wet overtreden of het niet naleven van de preventie eisen van de verzekeraar. Bovendien wordt er geen vergoeding geboden voor bedrijfsschade of herstelkosten als er sprake was van illegale data.

HDI cyberverzekering afsluiten

Indien je interesse hebt in de HDI cyberverzekering, ga dan naar het offerteformulier en vul de gewenste verzekering in. Na ontvangst zullen onze verzekeringsadviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen om de verzekering te bespreken. Tijdens dit gesprek worden jouw specifieke behoeften en wensen besproken, zodat we een op maat gemaakte verzekering kunnen aanbieden die perfect past.

Scroll naar boven