Particulier

Zurich Insurance bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Waarom Zurich Insurance bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
De Zurich Insurance bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering biedt bestuurders financiële rugdekking op het moment dat ze een bestuurdersfout maken..

Als bestuurder of toezichthouder van een bedrijf of organisatie is het belangrijk om de verschillende bedrijfsrisico’s in kaart te brengen, maar ook de risico’s van jouw functie. Het nemen van beslissingen als bestuurder kan vervelende gevolgen hebben als de beslissing onjuist is. Een mogelijk voorbeeld hiervan zijn aansprakelijkheidsclaims. Een aansprakelijkheidsclaim is het gevolg van nalatigheden of beroepsfouten die schade toebrengen aan een derde. Als bestuurder word je aansprakelijk gesteld voor de kosten hiervan, waardoor je de aansprakelijkheidsclaim moet betalen. Een aansprakelijkheidsclaim kan leiden tot verlies van persoonlijke eigendommen als er geen bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is afgesloten. Gelukkig kun je deze risico’s afdekken met de Zurich Insurance bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.

Een aansprakelijkheidsclaims die het gevolg is van een bestuur fout kan zo gemaakt worden. Een aansprakelijkheidsclaim kan al ontstaan door slordige foutjes of nalatigheden. Hieronder benoemen we enkele situaties die ervoor kunnen zorgen dat je een aansprakelijkheidsclaim krijgt:

  • Het nemen van beslissingen die leiden tot financiële schade voor de organisatie.
  • Het nalaten van het indienen van belastingaangiftes of het betalen van belastingen.
  • Het voortzetten van een onderneming ondanks dat het duidelijk is dat schuldeisers niet meer kunnen worden betaald.
  • Het niet naleven van wet- en regelgeving.

Wat is er gedekt met de Zurich Insurance bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?

De Zurich Insurance bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor de financiële gevolgen van aansprakelijkheidsclaims tegen bestuurders en toezichthouders van een bedrijf. Aansprakelijkheidsclaims kunnen ingediend worden, nadat een derde of een bedrijf last heeft van de bestuur fout. Ook wanneer er sprake is van onrechtmatig handelen door een bestuurder of toezichthouder, kan er een aansprakelijkheidsclaim volgen. In deze gevallen biedt de Zurich Insurance bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering dekking voor de financiële gevolgen van deze claims.

Het afsluiten van de Zurich Insurance bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering kan dus een verstandige keuze zijn voor bestuurders en toezichthouders die hun persoonlijke financiële belangen willen beschermen. Door de verzekering af te sluiten wordt er voorkomen dat het privévermogen van bestuurders en toezichthouders in gevaar komt bij aansprakelijkheidsclaims. Het is echter wel belangrijk om te beseffen dat niet alle aansprakelijkheidsclaims gedekt worden door deze verzekering. In de polisvoorwaarden van de Zurich Insurance bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering staan de situaties beschreven wanneer er sprake is van dekking voor aansprakelijkheidsclaims. Het is dan ook van belang om deze polisvoorwaarden goed door te nemen, zodat je weet wat er wel en niet gedekt wordt door de verzekering.

Zurich Insurance bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Wil je de Zurich Insurance bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Ga dan naar het offerteformulier en vul de benodigde informatie in, zodat onze adviseurs contact met je kunnen opnemen. Onze specialisten adviseren de best mogelijke verzekering voor jouw onderneming, om alle bedrijfsrisico’s te dekken. Bij EVR nemen we de financiële belangen van onze klanten serieus en zoeken we naar een passende verzekering met de beste premie.

Scroll naar boven