Particulier

Hiscox bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Waarom Hiscox bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
De Hiscox bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering dekt bestuurders hun privé vermogen, nadat er een bestuursfout is gemaakt.

Als bestuurder of toezichthouder van een bedrijf draag je veel verantwoordelijkheid en risico. Het is daarom van belang om zowel jezelf als het bedrijf te beschermen met Hiscox bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering van Hiscox biedt dekking voor de financiële schade die bestuurders kunnen veroorzaken. In deze tekst zullen we dieper ingaan op de Hiscox bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering en wat deze verzekering precies inhoudt.

 

De Hiscox bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is bedoeld om bestuurders en toezichthouders te beschermen tegen mogelijke aansprakelijkheidsclaims, nadat er een beroepsfout is gemaakt. Voorbeelden waardoor beroepsfouten kunnen ontstaan zijn nalatigheden, mis management, verkeerde beslissingen en fraude. Bestuurders kunnen aansprakelijk gesteld worden voor dergelijke fouten, wat vervelende gevolgen kan hebben voor het bedrijf. Aansprakelijkheidsclaims kunnen hoog oplopen in de kosten, waardoor je zowel het bedrijf als de bestuurder een vervelende periode tegemoet kan komen. De gevolgen van financiële schade van een beroepsfout kunnen het prove vermogen van een bestuurder aantasten, waardoor het afsluiten van de Hiscox bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering cruciaal is.

Wat is er gedekt?

De Hiscox bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor verschillende soorten aansprakelijkheid. In principe biedt de verzekering dekking voor alle aansprakelijkheidsclaims die voortvloeien uit bestuursfouten, zoals nalatigheid, onbehoorlijk bestuur en schending van wet- en regelgeving. Hieronder benoemen we enkele voorbeelden van situaties waarin de Hiscox bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering dekking biedt:

 

  • Aansprakelijkheid voor financiële schade.
  • Aansprakelijkheid voor schending van wet- en regelgeving.
  • Aansprakelijkheid voor misleidende informatie.
  • Aansprakelijkheid voor niet-nakoming van verplichtingen.
  • Aansprakelijkheid voor onbehoorlijk bestuur.

Verder worden er nog verschillende soorten kosten gedekt met de verzekering waaronder de juridische kosten, zoals advocaat- en proceskosten. Als er een aansprakelijkheidsclaim wordt ingediend, kunnen de kosten snel oplopen op juridisch gebied. Met de Hiscox bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering zijn bestuurders en toezichthouders gedekt voor deze kosten en wordt de financiële last verlicht.

 

Het is belangrijk om te weten dat niet alle bestuursfouten gedekt worden door de Hiscox bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Er zijn bepaalde uitsluitingen en voorwaarden waardoor je niet gedekt bent met de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Zo wordt bijvoorbeeld schade door opzet, fraude of criminele activiteiten niet gedekt.

 

Wil je meer weten over de dekking van de Hiscox bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor jouw organisatie? Ga dan naar offerteformulier en vul het in zodat je in contact komt met de verzekeringsadviseurs van EVR. Onze adviseurs zijn er om je te voorzien van de benodigde informatie en om je te ondersteunen bij het afsluiten van de gewenste verzekeringen. Verder is het van belang om de polisvoorwaarden van de verzekering goed door te nemen, zodat je niet voor onverwachte situaties komt te staan.

Hiscox bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Overweeg je als bestuurslid of toezichthouder van een bedrijf om een Hiscox bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten? Vul het offerteformulier in kun en kom in contact met de verzekeringsadviseurs van EVR, die je kunnen helpen bij het afsluiten van deze verzekering. Onze ervaren specialisten nemen het formulier samen met jou door en zullen beoordelen of de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering aansluit bij jouw specifieke wensen en behoeften.

Scroll naar boven