Hiscox beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Waarom Hiscox beroepsaansprakelijkheidsverzekering
De Hiscox beroepsaansprakelijkheidsverzekering verzekerd jouw onderneming voor mogelijke schadeclaims die voortkomen uit beroepsfouten.

Als ondernemer werk je hard om klanten, opdrachtgevers en leveranciers blij te maken. Helaas komt het ook wel eens voor dat er een beroepsfout wordt gemaakt. Een verkeerde berekening of verkeerd advies kan vervelende gevolgen hebben, zoals financiële schade. Als dienstverlener ben je verantwoordelijk voor de beroepsfout met als gevolg een beroepsaansprakelijkheidsclaim aan je broek. Met de Hiscox beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor mogelijke schadeclaims die voortkomen uit beroepsfouten.

Is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is niet voor elke onderneming wettelijk verplicht. Wel kan het voor sommige beroepen wettelijk verplicht zijn om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, zoals bijvoorbeeld een advocaat.


Verder kan het voorkomen dat er geëist wordt dat je de beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluit door bijvoorbeeld opdrachtgevers, klanten of brancheorganisaties. Wanneer je geen verzekering afsluit zal je geen opdracht krijgen van de eerder benoemde partijen. Ondanks dat de verzekering niet verplicht is of dat er niet geëist wordt op de verzekering af te sluiten, is het een verstandige keuze. De Hiscox beroepsaansprakelijkheidsverzekering neemt veel bedrijfsrisico’s weg voor jouw onderneming.

Praktijkvoorbeeld van een beroepsaansprakelijkheidsclaim

Als ondernemer ben je snel aan het groeien en wil je de volgende stap binnen je onderneming zetten, zodat je nog meer omzet kan maken. Je schakelt een ICT bedrijf in om je server hiervoor te optimaliseren. Helaas blijkt de software-update mislukt te zijn, waardoor je als ondernemer omzet mist. Het gedupeerde bedrijf dient een schadeclaim in bij het ICT bedrijf van: €83.459, doordat er voor een lange periode minder omzet wordt gemaakt. Dankzij zijn Hiscox beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt voor deze schadeclaim, waardoor de kosten voor het ICT bedrijf beperkt blijft.

Waarom de beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten bij Hiscox?

Hiscox is een verzekeraar die als geen ander gespecialiseerd in het verzekeren mkb’ers en zzp’ers in de zakelijke dienstverlening. De verzekeraar biedt de zakelijke klanten een snelle en correcte schadeafhandeling en een juiste support. Hiscox staat voor je klaar wanneer het nodig is met specialistisch advies, een luisterend oor en een passende vergoeding. Hierdoor kan Hiscox jouw onderneming helpen om weer met een schone lei te beginnen, nadat je te maken hebt gehad met een zakelijk conflict. Verder benoemt Hiscox een aantal voordelen voor het verzekeren bij hun:


  • Uitgebreide dekking afgestemd op uw beroepsgroep
  • Keuze voor € 0 eigen risico
  • Snelle schadeafhandeling
  • Direct online verzekerd
  • Dagelijks opzegbaar

De Hiscox beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten


Heb je interesse om de Hiscox beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten? Vul het offerteformulier in en kom in contact met de verzekeringsadviseurs van EVR. Onze verzekeringsadviseurs zullen een gesprek met je aangaan over je wensen en behoefte omtrent het ingevulde offerteformulier. Verder zullen ze je bijstaan bij het afsluiten van de verzekering. Onze adviseurs gaan opzoek naar een sluitende verzekering voor jouw onderneming. Hierdoor ben je nooit onder- of over verzekerd en sluit je een verzekering af voor de best mogelijke premie.

Scroll naar boven