Particulier

HDI beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Waarom HDI beroepsaansprakelijkheidsverzekering
De HDI beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt jouw onderneming van schadeclaims die het gevolg zijn van beroepsfouten.

Als dienstverlener is het altijd mogelijk om een fout te maken tijdens de werkzaamheden van je beroep. Helaas kunnen sommige beroepsfouten vervelende gevolgen hebben voor ondernemingen. Zo kan er schade aangericht worden aan het bedrijf, aan de klanten, opdrachtgevers of aan derden. Wanneer er sprake is van financiële schade, kunnen de kosten erg snel oplopen naar onoverzichtelijke bedragen. Als dienstverlener ben je in dit geval aansprakelijk voor de schade die jij hebt aangericht. Het gevolg hiervan is een aansprakelijkheidsclaim aan jouw adres. Met de HDI beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor de kosten van mogelijke beroepsaansprakelijkheidsclaims.

Beroepsfouten kunnen op verschillende manieren ontstaan met als gevolg een beroepsaansprakelijkheidsclaim. Voorbeelden zijn verkeerd advies, administratieve fouten, verkeerd advies of fouten tijdens het programmeren. Bovenstaande fouten zijn enkele voorbeelden die ervoor kunnen zorgen dat er grote financiële schade aangericht wordt aan opdrachtgevers, klanten, leveranciers etc… Met de HDI beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt voor de mogelijke schadeclaims die je ontvangt. Het afsluiten van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar het kan voorkomen dat leveranciers, opdrachtgevers of brancheorganisaties eisen dat de verzekering wordt afgesloten. In dit geval is de HDI beroepsaansprakelijkheidsverzekering een goede optie.


De HDI beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt tenzij er anders vermeld is op het polisblad overal ter wereld dekking. Wel moet de aanspraak gemaakt worden in een lidstaat van de Europese Unie.

Wat is er verzekerd met de HDI beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Voordat je de HDI beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluit is het goed om te weten in welke situaties de verzekering dekking biedt. Hieronder zijn de verschillende situaties waarin de verzekering dekking biedt:


Wat is er verzekerd:

  • De kosten van verweer, schaderegelingskosten en bereddingskosten zijn gedekt.
  • Schade die is veroorzaakt door: personeelsleden, stagiaires, uitzendkrachten, vennoten, firmanten, commissarissen en bestuurders van jouw bedrijf
  • Als je ná het beëindigen van de HDI beroepsaansprakelijkheidsverzekering aansprakelijk wordt gesteld voor een fout die vóór de einddatum gemaakt is ben je mogelijk gedekt. Het is optioneel om deze dekking toe te voegen.

Wat is niet verzekerd? 

  • Schade die met roekeloosheid, opzet of door fraude is veroorzaakt.
  • Schade door vermogensdelicten zoals afpersing, verduistering en diefstal
  • Als iemand je ná de ingangsdatum van de HDI bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering aansprakelijk stelt voor een beroepsfout die vóór de ingangsdatum gemaakt is ben je niet standaard verzekerd. Het is mogelijk om deze dekking toe te voegen.

Wil je weten in welke situaties de HDI beroepsaansprakelijkheidsverzekering nog meer dekking biedt? Vul het offerteformulier in en kom in contact met de verzekeringsspecialisten van EVR. Onze adviseurs zullen contact met je opnemen en je bijstaan bij het afsluiten van de gewenste verzekering en bij het beantwoorden van de benodigde vragen.

De HDI beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Heb je interesse om de HDI bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten? Vul het offerteformulier in en kom in contact met de verzekeringsadviseurs van EVR. Onze verzekeringsadviseurs zullen jij bijstaan tijdens het afsluiten van de verzekering. Onze specialisten gaan opzoek naar een verzekering met sluitende dekkingen voor jouw onderneming. Hierdoor ben je nooit onder- of over verzekerd en sluit je een verzekering af voor de best mogelijke premie.

Scroll naar boven