Is een WEGAS-verzekering verplicht?

Een WEGAS-verzekering is officieel niet verplicht, maar valt wel onder ‘goed werkgeverschap’ volgens het Burgerlijk Wetboek. De Hoge Raad heeft de afgelopen jaren al meerdere keren geoordeeld dat de werkgever aansprakelijk is tijdens een werkgerelateerd ongeval en daarom een verzekering had moeten afsluiten om de kosten te dekken.

De WEGAS-verzekering

De WEGAS-verzekering beschermt ondernemingen tegen de financiële en juridische gevolgen van een verkeersongeval van medewerkers. Als werkgever kan je aansprakelijk worden gesteld nadat een medewerker schade heeft geleden bij een verkeersongeval onder werktijd. De verzekeraar vergoedt de eventuele medische en juridische kosten, evenals de schade aan het voertuig.

Belang van de WEGAS-verzekering

Het belang van een WEGAS-verzekering is cruciaal voor bedrijven. Voor veel bedrijven kan mogelijke aansprakelijkheid na een verkeersongeval de bedrijfscontinuïteit serieus in gevaar brengen. De medische en juridische kosten lopen snel op in de vele tienduizenden euro’s. Daarnaast kan mogelijk blijvend letselschade ervoor zorgen dat je als werkgever nog meer uitgaven moet doen. Om deze risico’s te voorkomen, kan je nu een WEGAS-verzekering afsluiten.

Offerte WEGAS-verzekering aanvragen

Op Verzekering.nl kan je relevante informatie vinden over allerlei zakelijke verzekeringen. Verzekering.nl helpt ondernemers goed te verzekeren tegen de risico’s van het ondernemerschap. Daarnaast kan je een offerte aanvragen. Na het indienen van een offerteaanvraag zal EVR, een intermediair gevestigd in Den Haag, contact met je opnemen. Op basis van een vrijblijvend en verkennend gesprek zal er een offerte worden samengesteld, zodat je zeker weet dat de verzekering aansluit op de behoeften van jouw onderneming.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven