Particulier

Wat is het verzekerde bedrag bij een milieuschadeverzekering?

Het verzekerde bedrag bij een milieuschadeverzekering is afhankelijk van verschillende factoren. Talrijke variabelen beïnvloeden het verzekerde bedrag. In de polisvoorwaarden staat gespecificeerd welk bedrag gedekt wordt door je milieuschadeverzekering.

Factoren die het verzekerde bedrag van een milieuschadeverzekering bepalen

Verscheidene factoren spelen een cruciale rol bij het vaststellen van het verzekerde bedrag van een milieuschadeverzekering. Elke verzekeraar stelt zijn eigen polissen en premies vast. Bovendien zijn er andere variabelen die van invloed kunnen zijn. Hierbij valt te denken aan de bedrijfslocatie, de bedrijfsactiviteiten en de bedrijfsomvang. Het verzekerde bedrag begint vaak vanaf € 100.000,- en kan oplopen tot enkele miljoenen. De inhoud van de polisvoorwaarden en de omvang van de schade zijn bijvoorbeeld van groot belang. Deze factoren gezamenlijk resulteren in een specifiek bedrag dat door de verzekeraar zal worden uitgekeerd.

Voorwaarden van een milieuschadeverzekering

Om aanspraak te kunnen maken op een milieuschadeverzekering, moeten bepaalde voorwaarden vervuld zijn. Deze voorwaarden staan altijd vermeld in de polisvoorwaarden. Deze voorwaarden kunnen afwijken van de ‘standaard’. Een van deze voorwaarden is uiteraard dat er geen sprake mag zijn van opzet. Bovendien zijn schades door overstromingen en aardbevingen doorgaans niet gedekt.

Aanvraag voor een offerte van een milieuschadeverzekering

Het aanvragen van een offerte is eenvoudig en snel te regelen via Verzekering.nl. De offerte wordt op maat opgesteld door deskundigen van EVR. Zo kun je een milieuschadeverzekering afsluiten die naadloos aansluit op jouw situatie.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven