Particulier

Wat is een milieuschadeverzekering?

Een milieuschadeverzekering is een verzekering die de kosten dekt wanneer een bedrijf te maken krijgt met milieuschade. Deze kosten worden vergoed als de milieuschade op jouw locatie plaatsvindt, maar ook als het bedrijf elders milieuschade veroorzaakt. Voorbeelden van milieuschade zijn onder andere een lekkende tank die milieuschade veroorzaakt of asbest dat vrijkomt door een brand.

Bedrijven die met gevaarlijke stoffen werken

Met name voor bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen is een milieuschadeverzekering interessant. Deze bedrijven lopen het risico schade aan het milieu toe te brengen en kunnen met de milieuschadeverzekering de financiële risico’s hiervan verminderen. De veroorzaakte milieuschade is meestal erg kostbaar en kan aanzienlijke financiële problemen veroorzaken voor het betreffende bedrijf.

Voordelen van een milieuschadeverzekering

Het hebben van een milieuschadeverzekering voor je bedrijf brengt verschillende voordelen met zich mee.
Om een goed inzicht te geven in deze voordelen, volgen hier enkele voorbeelden:

  • Vergoeding van milieuschade
  • Vergoeding van onderzoekskosten
  • Geen financiële onzekerheid

Wat valt niet onder de milieuschadeverzekering

Niet in alle gevallen kan een bedrijf een claim indienen bij de milieuschadeverzekering wanneer het te maken krijgt met milieuschade. Uiteraard mag er geen sprake zijn van opzet. Daarnaast moet er gehandeld worden volgens de geldende wet- en regelgeving. Milieuschade die ontstond vóór het afsluiten van de verzekering wordt eveneens niet vergoed.

Offerte milieuschadeverzekering aanvragen

Om inzicht te krijgen in hoe een milieuschadeverzekering eruit zou kunnen zien voor jouw bedrijf, kun je nu een offerte aanvragen. Onze deskundige partners van EVR zullen met een op maat gemaakt voorstel komen voor jouw nieuwe milieuschadeverzekering. Zo zorgen we ervoor dat de milieuschadeverzekering naadloos aansluit op jouw bedrijf.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven