Particulier

Wat valt er onder een geldverzekering?

Onder een geldverzekering valt de dekking voor verschillende vormen van schade aan jouw geld. Verschillende soorten geld, zoals contant geld, elektronisch geld en waardepapieren, vallen onder deze verzekering. Schade aan het geld kan op diverse manieren ontstaan, zoals door diefstal, afpersing, brand of schade tijdens transport. Schade of verlies van geld kan voor onaangename situaties zorgen voor een onderneming, en de geldverzekering beschermt ondernemingen daartegen.

Algemene dekking

Een geldverzekering biedt doorgaans dekking voor contant geld, cheques en andere waardepapieren tegen verlies door diefstal, overval of andere onvoorziene gebeurtenissen. De verzekering omvat bescherming voor geld binnen het bedrijfspand, tijdens transport, en in sommige gevallen zelfs buiten het bedrijfsterrein. De dekking kan worden uitgebreid met aanvullende dekkingen om kosten voor het vervangen van gestolen geld, voor tijdelijke noodoplossingen en voor eventuele schade aan eigendommen als gevolg van diefstal.

Het is belangrijk om de specifieke polisvoorwaarden te raadplegen, aangezien de dekking per verzekeraar kan verschillen, en aanvullende dekkingen beschikbaar kunnen zijn om aan de unieke behoeften van een bedrijf te voldoen.

Dekkingsbeperkingen

Een geldverzekering biedt waardevolle dekking voor contant geld, maar kent ook enkele dekkingsbeperkingen:

  • Digitaal geld
  • Fraude en/of opzet
  • Vermissing zonder oorzaak

Offerte geldverzekering aanvragen

Verzekering.nl biedt ondernemingen de mogelijkheid om onafhankelijk verzekeringen te vergelijken en informatie te verkrijgen over diverse zakelijke verzekeringen. Daarnaast is het mogelijk om een offerte aan te vragen. Moederbedrijf EVR, een intermediair gevestigd in Den Haag, is gespecialiseerd in verzekeringsadviezen. Op basis van een kennismakend en vrijblijvend gesprek kan er een offerte op maat worden opgesteld, zodat alle gewenste risico’s adequaat worden gedekt.Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven