Particulier

a.s.r. extra kostenverzekering

Waarom a.s.r. extra kostenverzekering
De a.s.r. extra kostenverzekering vergoedt de kosten die gemaakt moeten worden, nadat er schade is ontstaan binnen het bedrijf.

Door de a.s.r. extra kostenverzekering af te sluiten worden de extra kosten vergoed die je maakt nadat je schade hebt gehad, waardoor je onderneming geen werkzaamheden kon verrichten. De bedrijfsschadeverzekering biedt een dekking voor deze schade, maar de extra kostenverzekering gaat verder, waar de dekking van de bedrijfsschadeverzekering stopt. Met de a.s.r. extra kostenverzekering ben je verzekerd voor de kosten je moet maken om weer aan de slag te gaan met de werkzaamheden. Dit gaat bijvoorbeeld om de huur van een tijdelijke werkplek, vervangend apparatuur en de communicatie naar klanten. Zonder de a.s.r. extra kostenverzekering loopt de financiële schade enorm op, waardoor je financieel een vervelende tijd kan krijgen als ondernemer.

Is de extra kostenverzekering geschikt voor mijn bedrijf?

De a.s.r. extra kostenverzekering is geschikt voor bedrijven die verzekerd willen zijn voor de extra kosten om het bedrijf weer snel te laten functioneren na schade. Verder is de a.s.r. extra kostenverzekering geschikt voor bedrijven waarbij schade aan het bedrijfsgebouw, goederen of schade door toeleveranciers nauwelijks invloed hebben op de omzet.

Het kan ook voor komen dat de a.s.r. extra kostenverzekering niet geschikt is voor jouw onderneming. Dit is het geval als je de misgelopen nettowinst en je vaste lasten wilt verzekeren. Dit valt namelijk niet binnen de extra kostenverzekering.

Hoe werkt de extra kostenverzekering?

 • De a.s.r. extra kostenverzekering kan worden afgesloten in combinatie met de bedrijfsschadeverzekering.
 • Met deze verzekering ben je gedekt voor alle extra kosten die gemaakt moeten worden om de werkzaamheden te hervatten na een schadegeval.
 • Er wordt een vast verzekerd bedrag afgesproken, waarbij alle kosten tot dit bedrag volledig worden vergoed.

Goed om te weten over de extra kostenverzekering van a.s.r.

Voordat je de a.s.r. extra kostenverzekering afsluit is het verstandig om op de hoogte te zijn van de volgende punten:

 • Het contract van de bedrijfsschadeverzekering heeft een minimale looptijd van drie jaar.
 • Na de periode van drie jaar heb je de mogelijkheid om het contract op elk gewenst moment op te zeggen.
 • Na opzegging zal de verzekering een maand later definitief worden beëindigd.
 • In geval van schade krijg je professionele begeleiding van een deskundige adviseur gedurende het gehele proces.

Ben je geïnteresseerd in meer informatie over de a.s.r. extra kostenverzekering? Vul dan het offerteverzoek in en kom in contact met de verzekeringsadviseurs van EVR. Onze deskundige adviseurs staan klaar om je te voorzien van gedetailleerde informatie en om je te assisteren bij het afsluiten van de a.s.r. extra kostenverzekering.

Wat is er niet verzekerd bij de a.s.r. extra kostenverzekering.

Er zijn verschillende situaties waarin je niet verzekerd bent met de a.s.r. extra kostenverzekering. Wij benoemen daarom graag de situaties waarin je niet verzekerd bent:

 • Schade veroorzaakt door slecht onderhoud of constructiefouten van het gebouw tijdens storm of door sneeuwdruk.
 • Schade ontstaan doordat het gebouw waarin je administratie is ondergebracht gekraakt is.
 • Schade als gevolg van neerslag die het gebouw is binnengekomen via ventilatieopeningen, openstaande ramen, deuren, luiken, enzovoort.
 • Schade door bodemverontreiniging vereist een aparte verzekering.

Ben je benieuwd in welke situaties je nog meer niet verzekerd bent met de a.s.r. extra kostenverzekering? Vul het offerteformulier in en kom in contact met de verzekeringsadviseurs van EvR. Onze specialisten kunnen je helpen met het afsluiten van de verzekering, zodat je weet dat de verzekering aansluit bij de behoeftes van je onderneming.

De extrakostenverzekering van a.s.r. afsluiten.

Heb je interesse in de a.s.r. extrakostenverzekering? Vul het offerteformulier in en kom in contact met de gespecialiseerde verzekeringsadviseurs van EVR. Onze specialisten nemen je financiële belangen erg serieus en helpen je graag bij het afsluiten van de extra kostenverzekering. Tijdens het gesprek met de verzekeringsadviseur kom je erachter of de verzekering geschikt is voor jou. Onze adviseurs helpen je tevens graag bij vragen over de verzekering wanneer je de verzekering wilt afsluiten. De adviseurs van EVR zullen een verzekeraar en verzekering vinden die aansluit bij jou wensen en behoefte. Zo ben je nooit onder- of over verzekerd en sluit je de verzekering voor de best mogelijke premie af.

Scroll naar boven