Particulier

Wat dekt de extra kostenverzekering?

Een extra kostenverzekering biedt dekking voor de kosten die jouw bedrijf moet maken wanneer het tot stilstand komt door gebeurtenissen zoals waterschade, stormschade, brand of vandalisme. Als ondernemer wil je zo snel mogelijk weer aan de slag, maar dit kan gepaard gaan met aanzienlijke extra kosten. Met de extra kostenverzekering ben je verzekerd voor de kosten die je moet maken voor de aanschaf van tijdelijke apparatuur of een tijdelijke werkplek. Hierdoor kun je weer snel aan de slag met de dagelijkse werkzaamheden.

Algemene dekking

De extra kostendekking is ontworpen om bedrijven te beschermen tegen financiële ontwrichting als gevolg van onvoorziene gebeurtenissen. Over het algemeen omvat de dekking uitgaven die noodzakelijk zijn om bedrijfsactiviteiten voort te zetten na een gedekte gebeurtenis. Voorbeelden hiervan zijn onder andere tijdelijke huisvesting, transportkosten en vergoedingen voor eventueel extra tijdelijk personeel.

Dekkingsbeperkingen

Op de extra kostenverzekering rusten enkele dekkingsbeperkingen. In specifieke situaties kun je dan geen aanspraak maken op de extra kostenverzekering, en zul je zelf voor de kosten opdraaien. Zo wordt schade die opzettelijk is veroorzaakt niet vergoed, en worden illegale activiteiten niet gedekt. Daarnaast zijn boetes of misgelopen huuropbrengsten over het algemeen niet verzekerd.

Offerte extra kostenverzekering aanvragen

Alle informatie over de extra kostenverzekering is te vinden op Verzekering.nl. Hier kunnen ondernemers onafhankelijk informatie verkrijgen over specifieke verzekeringen en verzekeraars. Het is ook mogelijk om een offerte aan te vragen. Dankzij het moederbedrijf EVR, een intermediair gevestigd in Den Haag, kun je een op maat gemaakte offerte samenstellen. Verzekeringsspecialisten van EVR zullen op basis van een vrijblijvend en verkennend gesprek een offerte opstellen, zodat alle gewenste risico’s adequaat worden gedekt.

Adviseren, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Artikel delen:

Scroll naar boven